
Grillet scampi med hvitløk og sitron
Oppdag oppskriften på grillede reker scampi. En lett og smakfull rett perfekt for sommermiddagen. Enkelt å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp olivenolje
- 2. 1/4 kopp sitronsaft
- 3. 3 spiseskjeer hakket fersk persille
- 4. 1 spiseskje finhakket hvitløk
- 5. malt svart pepper etter smak
- 6. knuste rød pepperflak etter smak (valgfritt)
- 7. 680 gram middels store reker, skrellet og renset
Fremgangsmåte
- 11. I en stor, ikke-reaktiv bolle, rør sammen olivenolje, sitronsaft, persille, hvitløk og svart pepper. Krydre med knust rød pepper, om ønskelig. Tilsett reker, og vend dem godt i marinaden. La det marinere i kjøleskapet i 30 minutter.
- 22. Forvarm grillen til høy varme. Tre reken på spyd, og stikk gjennom én gang nær halen og én gang nær hodet. Kast eventuelle rester av marinaden.
- 33. Smør lett inn grillristen med olje. Grill reken i 2 til 3 minutter på hver side, eller til de er ugjennomsiktige.