Grillet scampi med hvitløk og sitron

Grillet scampi med hvitløk og sitron

Oppdag oppskriften på grillede reker scampi. En lett og smakfull rett perfekt for sommermiddagen. Enkelt å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp olivenolje
  • 2. 1/4 kopp sitronsaft
  • 3. 3 spiseskjeer hakket fersk persille
  • 4. 1 spiseskje finhakket hvitløk
  • 5. malt svart pepper etter smak
  • 6. knuste rød pepperflak etter smak (valgfritt)
  • 7. 680 gram middels store reker, skrellet og renset

Fremgangsmåte

  1. 11. I en stor, ikke-reaktiv bolle, rør sammen olivenolje, sitronsaft, persille, hvitløk og svart pepper. Krydre med knust rød pepper, om ønskelig. Tilsett reker, og vend dem godt i marinaden. La det marinere i kjøleskapet i 30 minutter.
  2. 22. Forvarm grillen til høy varme. Tre reken på spyd, og stikk gjennom én gang nær halen og én gang nær hodet. Kast eventuelle rester av marinaden.
  3. 33. Smør lett inn grillristen med olje. Grill reken i 2 til 3 minutter på hver side, eller til de er ugjennomsiktige.