Svenske kjøttboller

Svenske kjøttboller

Lær hvordan du lager deilige svenske kjøttboller med denne enkle oppskriften. Perfekt til hverdags eller fest. Enkel å følge steg for steg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 løk, tynne skiver
  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • 225 gram storfekjøtt, karbonadedeig
  • 225 gram kyllingkjøtt, karbonadedeig
  • 1 kopp usøtet brødsmuler
  • 1/4 kopp krem eller melk
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1/2 kopp olivenolje
  • 2 kopper hvetemel
  • 1 ansjossfilet
  • 1 teskje blåmuggost
  • 8 kopper storfekraft eller kyllingkraft
  • 1 kopp rømme
  • Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1For å lage kjøttbollene: Surr løken i olivenolje på middels varme til den er veldig myk og brunet, omtrent 20 til 25 minutter. Fjern fra varmen, finhakk og legg i en blandingsbolle for å avkjøle. Når løken er avkjølt, tilsett karbonadedeigen og kyllingen, og bland godt. Tilsett brødsmuler og fløte, og fortsett å blande. Krydre med salt og pepper, og form til baller som veier omtrent 30 til 60 gram. Sett dem i kjøleskapet og sett til side for senere bruk.
  2. 2For å lage sausen: I en tykkbunnet kjele, stek kjøttbollene i olivenolje til de er brunet. Kjøttbollene trenger ikke å være gjennomkokte på dette stadiet, de skal bare være godt brunet på utsiden. Gjenta prosessen til alle er stekt. Fjern kjøttbollene fra kjelen, og kast halvparten av fettet. Skru varmen til middels og tilsett halvparten av melet. Rør med en metall- eller tresleiv i omtrent 10 minutter, til melet og oljen begynner å bli brune. Pass på så det ikke blir for brunt, da kan det få en bitter smak. Tilsett alle de andre ingrediensene og bland godt. Legg kjøttbollene i sausen én etter én, og la dem småkoke til de er gjennomkokte. Krydre med salt og pepper etter smak.