
Vegan svartbønnesuppe
Lag en smakfull og næringsrik vegansk svartbønnesuppe. Perfekt for sunne måltider hele året. Enkelt å lage og fullt av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 ss olivenolje
- 1 stor løk, hakket
- 1 stilk selleri, hakket
- 2 gulrøtter, hakket
- 4 fedd hvitløk, hakket
- 2 ss chilipulver
- 1 ss malt spisskummen
- 1 klype svart pepper
- 4 kopper grønnsaksbuljong
- 4 bokser (ca. 425 g) svarte bønner
- 1 boks (ca. 425 g) hel mais
- 1 boks (ca. 410 g) knuste tomater
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olje i en stor gryte over middels høy varme. Surr løk, selleri, gulrøtter og hvitløk i 5 minutter. Krydre med chilipulver, spisskummen og svart pepper; kok i 1 minutt. Rør inn grønnsaksbuljong, to bokser bønner og mais. Kok opp.
- 2I mellomtiden, i en foodprocessor eller blender, kjør de resterende to boksene med bønner og tomater til en jevn puré. Rør dette inn i den kokende suppen, reduser varmen til middels, og la det småkoke i 15 minutter.