Fylte matzo-ball-supper med kylling og epler

Fylte matzo-ball-supper med kylling og epler

oppskrift på fylt matzo ball-suppe med kylling og epler. en varm og smakfull rett som kombinerer tradisjonelle smaker med en moderne vri.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 1/4 kopper matzameal
  • 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 2 teskjeer fint havsalt
  • 1/4 teskje finmalt cubebpepper (finnes hos www.laboiteny.com) eller svart pepper
  • 1 spiseskje nigella- eller svart sesamfrø
  • 1 stort egg
  • 1/4 pund malt kylling
  • 1/8 teskje malt fennikel
  • 1/2 teskje orgeat (mandelsirup), eller 1 dråpe mandelessens
  • 1/4 teskje fint havsalt
  • 1/8 teskje nykvernet svart pepper
  • 1/3 kopp olivenolje eller smult av kylling (kyllingschmaltz)
  • 2 Granny Smith- epler, skrelt og skåret i 1-tommers matchstikker
  • 2 Golden Delicious- epler, skrelt og skåret i 1-tommers matchstikker
  • 2 1/2 spiseskjeer Calvados (eplebrandy)
  • 3 1/2 kopper lavsaltet kyllingkraft, til servering
  • 2 teskjeer nigella- eller svart sesamfrø, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Lag matzaboller: I en middels stor bolle, bland sammen matzamel, olje, salt, pepper og nigellafrø. Tilsett 1 kopp kokende vann og rør godt for å blande det inn. Knekk i egget og rør raskt for å unngå at det delvis koker. Med våte hender former du deigen til 12 like store skiver og legger til side. I en middels stor bolle, bland kylling, fennikel, orgeat eller mandel-essens, salt og pepper. Med våte hender former du blandingen til 12 like store kuler. Legg en kule med fyll på en matzaskive og klyp sammen og rull kantene inn for å danne en ball. Gjenta med resten av fyllet og matzaskivene.
  2. 2Kok matzabollene: Kok opp en stor kjele med saltet vann. Legg forsiktig de fylte matzabollene i vannet, skru ned varmen, dekk til og la småkoke til bollene er gjennomkokte og flyter, ca. 20–25 minutter.
  3. 3Lag eplekompotten: I en middels stor kjele over middels høy varme, varm opp oljen. Tilsett eplene og surr til de er lett myke, ca. 5 minutter. Tilsett Calvados og rør, skrap opp eventuelle biter fra bunnen av pannen, til mesteparten av Calvados har fordampet, ca. 2 minutter. Ta eplene ut av pannen og sett til side.
  4. 4Sett sammen suppen: I en kjele, varm opp buljongen til den akkurat småkoker. Fordel eplene i fire suppeskåler, og hell deretter buljong og matzaboller over i hver skål. Pynt med nigellafrø før servering.