Fransk toast
Lær hvordan du lager perfekt french toast med vår enkle oppskrift. En smakfull frokost eller dessert som passer for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 1 brød challah
- 2. Smeltet smør, to oljetopper på stekeplate
- 3. 6 egg
- 4. 1/2 kopp kremfløte
- 5. 1 appelsin, revet skall og saften
- 6. 1/4 teskje malt kanel
- 7. 1/4 teskje nykvernet muskatnøtt
- 8. Appelsinbourbon-smør, oppskrift følger
- 9. 450 gram usaltet smør, myknet
- 10. 2 spiseskjeer appelsinlikør (anbefalt: Cointreau)
- 11. 2 spiseskjeer bourbon
- 12. 3 spiseskjeer appelsinskall
Fremgangsmåte
- 11. Skjær challah-brødet i 2,5 cm tykke skiver. La det ligge utendørs en stund for å tørke ut.
- 22. Varm opp en takke til 175 grader Celsius og pensle lett med et papirhåndkle dyppet i smør.
- 33. Bland egg, kremfløte, appelsinskall og -juice, kanel og malt muskatnøtt i en grunn, vid bolle. Dypp brødskivene i eggeblandingen, slik at de blir godt gjennomtrukket på begge sider. Legg skivene på den varme takken og stek til de er gylne på begge sider, ca. 3 minutter per side. Prøv å snu bare én gang.
- 44. Server med appelsin-bourbon-smør.
- 55. Pisk smøret i en mikser. Tilsett bourbon og appelsinskall, og bland godt. La det stå i romtemperatur og server sammen med fransk toast.



