
Sjokoladeknapp-pumpkinbrød
Luftig og saftig brød med sjokoladebiter og gresskar, perfekt for høst. Enkel å lage og smaker fantastisk til frokost eller kvelds.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Sesong: høst
Ingredienser
- 3 kopper hvitt sukker
- 1 (15 unser) boks med gresskarpuré
- 1 kopp vegetabilsk olje
- 2/3 kopp vann
- 4 egg
- 3 1/2 kopper hvetemel
- 1 spiseskje malt kanel
- 1 spiseskje malt muskatnøtt
- 2 teskjeer natron
- 1 1/2 teskje salt
- 1 kopp mini-sjokoladeknapper
- 1/2 kopp hakkede valnøtter (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør og mel to 1-punds kaffekanner, eller tre 23x13 cm brødformer.
- 2I en stor bolle, bland sukker, gresskar, olje, vann og egg. Pisk til det er jevnt. Rør inn mel, kanel, muskat, bakepulver og salt. Vend inn sjokoladebiter og nøtter. Fyll formene til halv eller tre fjerdedeler.
- 3Stek i 1 time, eller til en kniv satt inn i kaken kommer ut ren. Avkjøl på avkjølingsrist før du tar kaken ut av formene.