Hello Fresh Mobile Banner
sursild

sursild

Lær hvordan du lager pickled herring med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller tilbehør. Rask, enkel og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 til 4 hele saltede sild
  • 2. 2 kopper melk
  • 3. 1 ½ kopper vann
  • 4. 1 kopp hvitt sukker
  • 5. 1 kopp hvit eddik
  • 6. 2 teskjeer malt allehånde
  • 7. 2 teskjeer gule sennepsfrø
  • 8. 1 teskje karvefrø
  • 9. 2 teskjeer hele svarte pepperkorn
  • 10. 2 teskjeer hele hvite pepperkorn
  • 11. 1 liten rød løk, skåret i ringer
  • 12. 2 gulrøtter, skåret i tynne skiver
  • 13. 2 neve fersk dill
  • 14. 2 laurbærblader
  • 15. 2-tommers stykke fersk pepperrot, skåret i store biter

Fremgangsmåte

  1. 11. Bløtlegg silden i melken i minst 12 timer, eller opptil 24 timer, for å trekke ut mye av den overskytende saltet. Sil silden, skyll den, og tørk den forsiktig med et kjøkkenpapir. Fjern finnene og fileter silden, med skinnet på. Skjær filetene på tvers i 5 cm brede strimler.
  2. 22. I en kjele, bland vann, sukker, eddik, allehånde, sennepsfrø, spisskummenfrø og pepperkorn. Kok opp blandingen under omrøring for å løse opp sukkeret. Ta kjelen av varmen og la sylteblandingen avkjøles helt.
  3. 33. Legg sildefiletene, løk, gulrøtter, dill, laurbærblad og pepperrot i en glassform eller en rustikk Mason-krukke. Hell den avkjølte sylteblandingen over slik at alle ingrediensene er helt dekket av væsken. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet over natten, eller i opptil 2 dager før servering.