
sursild
Lær hvordan du lager pickled herring med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller tilbehør. Rask, enkel og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3 til 4 hele saltede sild
- 2. 2 kopper melk
- 3. 1 ½ kopper vann
- 4. 1 kopp hvitt sukker
- 5. 1 kopp hvit eddik
- 6. 2 teskjeer malt allehånde
- 7. 2 teskjeer gule sennepsfrø
- 8. 1 teskje karvefrø
- 9. 2 teskjeer hele svarte pepperkorn
- 10. 2 teskjeer hele hvite pepperkorn
- 11. 1 liten rød løk, skåret i ringer
- 12. 2 gulrøtter, skåret i tynne skiver
- 13. 2 neve fersk dill
- 14. 2 laurbærblader
- 15. 2-tommers stykke fersk pepperrot, skåret i store biter
Fremgangsmåte
- 11. Bløtlegg silden i melken i minst 12 timer, eller opptil 24 timer, for å trekke ut mye av den overskytende saltet. Sil silden, skyll den, og tørk den forsiktig med et kjøkkenpapir. Fjern finnene og fileter silden, med skinnet på. Skjær filetene på tvers i 5 cm brede strimler.
- 22. I en kjele, bland vann, sukker, eddik, allehånde, sennepsfrø, spisskummenfrø og pepperkorn. Kok opp blandingen under omrøring for å løse opp sukkeret. Ta kjelen av varmen og la sylteblandingen avkjøles helt.
- 33. Legg sildefiletene, løk, gulrøtter, dill, laurbærblad og pepperrot i en glassform eller en rustikk Mason-krukke. Hell den avkjølte sylteblandingen over slik at alle ingrediensene er helt dekket av væsken. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet over natten, eller i opptil 2 dager før servering.