
Petes kraftige eple- og pekannøttdressing til kalkun eller svin
oppskrift på en smakfull chunky eple- og pekannøttdressing fra pete, perfekt til kalkun eller svin. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 brød av ferskt, eller ett døgn gammelt, fransk brød, skåret i 1/2-tommers biter
- 2 spiseskjeer usaltet smør
- 2 spiseskjeer olje
- 2 kopper hvit løk, skrelt og hakket i 1/2-tommers biter
- 2 kopper selleri, fjernet tråder og skåret i 1/2-tommers biter
- 2 kopper skrelte Granny Smith- epler, skåret i 1/2-tommers biter
- 2 spiseskjeer tørket salvie
- 1 spiseskje tørket basilikum
- Salt og pepper
- 1 kopp hakket eller revet flatbladet italiensk persille
- 2 kopper lavsalt kalkunbuljong (fra paste)
- 1 kopp hvitvin eller tørr eplecider
- 2 søte sitroner, revet skall og saftet
- 3/4 kopp hakkede rå pecannøtter, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 150 grader Celsius.
- 2Fordel den tertebrødet i tertebiter på bakepapirkledde stekebrett og rist det i ovnen i 15 til 20 minutter, eller til det er veldig tørt – men ikke brent! Sett til side i en veldig stor bolle for å avkjøle.
- 3Øk ovnstemperaturen til 165 grader Celsius.
- 4I en stor stekepanne over middels/høy varme smelter du smøret og tilsetter oljen. Ha i løk og selleri og vend det godt slik at det dekker grønnsakene, og la det surre i 5 minutter under konstant omrøring. Tilsett eplene og vend dem inn, og la det surre i 4 til 5 minutter til løk og selleri er nesten myke. Tilsett de kokte eplene og grønnsakene i brødet og krydre med salvie, basilikum, salt, pepper og fersk persille. Vend godt med fingrene for å blande det hele.
- 5I samme panne som du stekte grønnsakene i, blander du ut kalkunbuljongen og varmer den opp sammen med hvitvinen eller eplecideren til det nesten begynner å småkoke. Hell væsken over brød- og grønnsaksblandingen og vend forsiktig med to tresleiver. Skje blandingen over i én stor eller to mindre, flate ildfaste former (9x13x5 cm), som er sprayet med non-stick spray. Krydre hver form med litt mer salt og pepper. Fordel de hakkede pekannøttene jevnt over begge formene og dekk med aluminiumsfolie. Stek i 15 minutter under lokk, fjern deretter folien og stek i ytterligere 10 minutter for å få en gyllen topp. Server med potetmos og skivet kalkun.