Oransjebakt skinke

Oransjebakt skinke

Lær hvordan du lager en saftig og smakfull oransje ovnsbakt skinke. Perfekt for helgen eller spesielle anledninger. Enkelt og godt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 110 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. En fullt kokt, spiralskåret, røkt skinke på benet (14 til 16 pund)
  • 2. 6 hvitløksfedd
  • 3. 8 1/2 unser appelsinmarmelade
  • 4. 1/2 kopp Dijon-sennep
  • 5. 1 kopp lyst brunt sukker, pakket
  • 6. 1 appelsin, revet skall
  • 7. 1/4 kopp ferskpresset appelsinjuice

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Legg skinken i en tykk stekepanne.
  3. 33. Hakk hvitløken i en food processor utstyrt med stålblad. Tilsett marmeladen, sennepen, brunt sukker, appelsinskall og appelsinjuice, og kjør til det er jevnt. Hell glasuren over skinken og stek i 1 time, til skinken er gjennomvarm og glasuren er godt brunet. Server varm eller romtemperert.