
Krydret vegansk potetcurry
Lær å lage en smakfull og krydret vegansk potetgryte. Perfekt for en sunn og mettende middag. Rask og enkel oppskrift for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 poteter, skrelte og i terninger
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 1 gul løk, hakket
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 2 teskjeer malt spisskummen
- 1 ½ teskje cayennepepper
- 4 teskjeer karrypulver
- 4 teskjeer garam masala
- 1 (1 tomme) stykke fersk ingefærrot, skrelt og finhakket
- 2 teskjeer salt
- 1 (14,5 unser) boks hakkede tomater
- 1 (15 unser) boks kikerter, skylt og drenert
- 1 (15 unser) boks erter, drenert
- 1 (14 unser) boks kokosmelk
Fremgangsmåte
- 1Legg potetene i en stor kjele og dekk dem med saltet vann. Kok opp over høy varme, reduser deretter varmen til middels-lav, dekk til og la småkoke til de er akkurat møre, omtrent 15 minutter. Sil av vannet og la potetene dampe tørre i ett eller to minutter.
- 2I mellomtiden varmer du opp vegetabilsk oljen i en stor stekepanne over middels varme. Rør inn løk og hvitløk; la det koke og røre til løken har blitt myk og gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Krydre med spisskummen, cayennepepper, karri, garam masala, ingefær og salt; la det koke i ytterligere 2 minutter. Tilsett tomater, kikerter, erter og poteter. Hell i kokosmelk, og la det småkoke. La det småkoke i 5 til 10 minutter før servering.