Krydret vegansk potetcurry

Krydret vegansk potetcurry

Lær å lage en smakfull og krydret vegansk potetgryte. Perfekt for en sunn og mettende middag. Rask og enkel oppskrift for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 poteter, skrelte og i terninger
  • 2. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 3. 1 gul løk, hakket
  • 4. 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 5. 2 teskjeer malt spisskummen
  • 6. 1 ½ teskje cayennepepper
  • 7. 4 teskjeer karrypulver
  • 8. 4 teskjeer garam masala
  • 9. 1 (1 tomme) stykke fersk ingefærrot, skrelt og finhakket
  • 10. 2 teskjeer salt
  • 11. 1 (14,5 unser) boks hakkede tomater
  • 12. 1 (15 unser) boks kikerter, skylt og drenert
  • 13. 1 (15 unser) boks erter, drenert
  • 14. 1 (14 unser) boks kokosmelk

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg potetene i en stor kjele og dekk dem med saltet vann. Kok opp over høy varme, reduser deretter varmen til middels-lav, dekk til og la småkoke til de er akkurat møre, omtrent 15 minutter. Sil av vannet og la potetene dampe tørre i ett eller to minutter.
  2. 22. I mellomtiden varmer du opp vegetabilsk oljen i en stor stekepanne over middels varme. Rør inn løk og hvitløk; la det koke og røre til løken har blitt myk og gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Krydre med spisskummen, cayennepepper, karri, garam masala, ingefær og salt; la det koke i ytterligere 2 minutter. Tilsett tomater, kikerter, erter og poteter. Hell i kokosmelk, og la det småkoke. La det småkoke i 5 til 10 minutter før servering.