Kyllingwok

Kyllingwok

Lær hvordan du lager en smakfull og sunn chicken stir-fry. Perfekt for raske middager med friske grønnsaker og saftig kylling. Enkelt og godt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 ss vegetabilsk olje
  • 2. 1 ss sesamolje
  • 3. 900 g kyllingbryst uten skinn og ben, skåret i 1/2-tommers biter
  • 4. 1 bunt brokkoli, delt i små buketter
  • 5. 1 pakke shiitakesopp
  • 6. 2 til 3 gulrøtter, tynne skiver
  • 7. 1 rød paprika, hakket
  • 8. 1 kopp løk, hakket
  • 9. Én 213 g boks skivede vannkastanjer, drenert
  • 10. 1 kopp kyllingbuljong
  • 11. 1/4 kopp hoisinsaus
  • 12. 1 ss soyasaus
  • 13. 1 ts ingefærpulver
  • 14. 2 ss maisstivelse
  • 15. Serveringsforslag: varm, kokt risnudler

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor stekepanne, varm opp oljene over middels høy varme. Tilsett kyllingen og kok i 4 til 5 minutter, eller til den er lett brunet. Tilsett brokkoli, sopp, gulrøtter, pepper og løk, og kok i ytterligere 5 minutter, mens du rører ofte. Rør inn vannkastanjene. I en liten bolle, bland sammen buljong, hoisinsaus, soyasaus, ingefær og maisstivelse. Tilsett dette i kyllingblandingen og kok opp over middels høy varme. Skru ned varmen til middels til middels lav, og la det småkoke i 4 til 5 minutter, eller til sausen tykner. Server over varme, kokte risnudler.