
Kyllingwok
Lær hvordan du lager en smakfull og sunn chicken stir-fry. Perfekt for raske middager med friske grønnsaker og saftig kylling. Enkelt og godt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 ss vegetabilsk olje
- 2. 1 ss sesamolje
- 3. 900 g kyllingbryst uten skinn og ben, skåret i 1/2-tommers biter
- 4. 1 bunt brokkoli, delt i små buketter
- 5. 1 pakke shiitakesopp
- 6. 2 til 3 gulrøtter, tynne skiver
- 7. 1 rød paprika, hakket
- 8. 1 kopp løk, hakket
- 9. Én 213 g boks skivede vannkastanjer, drenert
- 10. 1 kopp kyllingbuljong
- 11. 1/4 kopp hoisinsaus
- 12. 1 ss soyasaus
- 13. 1 ts ingefærpulver
- 14. 2 ss maisstivelse
- 15. Serveringsforslag: varm, kokt risnudler
Fremgangsmåte
- 1I en stor stekepanne, varm opp oljene over middels høy varme. Tilsett kyllingen og kok i 4 til 5 minutter, eller til den er lett brunet. Tilsett brokkoli, sopp, gulrøtter, pepper og løk, og kok i ytterligere 5 minutter, mens du rører ofte. Rør inn vannkastanjene. I en liten bolle, bland sammen buljong, hoisinsaus, soyasaus, ingefær og maisstivelse. Tilsett dette i kyllingblandingen og kok opp over middels høy varme. Skru ned varmen til middels til middels lav, og la det småkoke i 4 til 5 minutter, eller til sausen tykner. Server over varme, kokte risnudler.