
Raspet svinekjøtt med hvitløksaus
Lær hvordan du lager en smakfull shredded pork med hvitløksaus. En enkel oppskrift perfekt for middagen. Perfekt for helårshyssing.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 10 ounces benfri svinekjøtt fra skulderen
- 1 teskje natron
- 2 spiseskjeer tomatpuré
- 1 spiseskje kinesisk mørk eddik*
- 1 spiseskje chilipasta med hvitløk*
- 1 spiseskje vann
- 1 spiseskje sukker
- 2 teskjeer Shoa Hsing eller tørr sherry
- 2 teskjeer lys soyasaus
- 1 teskje sesamolje
- 1/2 teskje MSG
- 1 teskje maisstivelse (blandet med noen dråper vann)
- 1/4 kopp tørkede treører*
- 4 kopper peanøttolje
- 2 stilker selleri, revet
- 2 spiseskjeer hvitløk, finhakket
- 1 spiseskje ingefærrot, finhakket
- 5 vårløk, finhakket
- 7 vannkastanjer, i terninger
Fremgangsmåte
- 1Frys svinekjøttet lett, og skjær det i lange, tynne strimler. Bland det med natron og vann. Dekk til, og la det stå (utenfor kjøleskapet) i 5 timer. Når det er klart til å koke, skyll svinekjøttet og tørk det godt.
- 2Lag sausen ved å blande tomatpuré, eddik, chilipasta, vann, sukker, Shoa Hsing, soyasaus, sesamolje, MSG og maisstivelsespasta. Bløtlegg ørebladene i 1 kopp kokende vann i 15 minutter, og fjern dem deretter.
- 3Varm opp 4 kopper peanøttolje i en wok til 190 grader Celsius. Tilsett det skylte og tørkede svinekjøttet, og dyptfriter det i 30 sekunder. Ta ut svinekjøttet og legg det på kjøkkenpapir. La oljen bli igjen til 190 grader, og tilsett strimlet selleri. Dyptfriter i 30 sekunder. Ta ut og legg på kjøkkenpapir. Hell av alt unntatt 1 spiseskje olje.
- 4På høy varme, wokstir det hvitløk, ingefær og vårløk i 1 minutt. Tilsett vannkastanjer og rør. Legg i svinekjøttet, selleri og ørebladene. Rør. Tilsett sausen. Kok opp raskt og server (ca. 15 sekunder).
- 5Merk: Kinesisk mørk eddik er en brunaktig svart eddik med en veldig fyldig smak. Den beste erstatningen er balsamicoeddik fra Italia.
- 6*Finnes på asiatiske dagligvarebutikker.



