Raspet svinekjøtt med hvitløksaus

Raspet svinekjøtt med hvitløksaus

Lær hvordan du lager en smakfull shredded pork med hvitløksaus. En enkel oppskrift perfekt for middagen. Perfekt for helårshyssing.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 10 ounces benfri svinekjøtt fra skulderen
  • 1 teskje natron
  • 2 spiseskjeer tomatpuré
  • 1 spiseskje kinesisk mørk eddik*
  • 1 spiseskje chilipasta med hvitløk*
  • 1 spiseskje vann
  • 1 spiseskje sukker
  • 2 teskjeer Shoa Hsing eller tørr sherry
  • 2 teskjeer lys soyasaus
  • 1 teskje sesamolje
  • 1/2 teskje MSG
  • 1 teskje maisstivelse (blandet med noen dråper vann)
  • 1/4 kopp tørkede treører*
  • 4 kopper peanøttolje
  • 2 stilker selleri, revet
  • 2 spiseskjeer hvitløk, finhakket
  • 1 spiseskje ingefærrot, finhakket
  • 5 vårløk, finhakket
  • 7 vannkastanjer, i terninger

Fremgangsmåte

  1. 1Frys svinekjøttet lett, og skjær det i lange, tynne strimler. Bland det med natron og vann. Dekk til, og la det stå (utenfor kjøleskapet) i 5 timer. Når det er klart til å koke, skyll svinekjøttet og tørk det godt.
  2. 2Lag sausen ved å blande tomatpuré, eddik, chilipasta, vann, sukker, Shoa Hsing, soyasaus, sesamolje, MSG og maisstivelsespasta. Bløtlegg ørebladene i 1 kopp kokende vann i 15 minutter, og fjern dem deretter.
  3. 3Varm opp 4 kopper peanøttolje i en wok til 190 grader Celsius. Tilsett det skylte og tørkede svinekjøttet, og dyptfriter det i 30 sekunder. Ta ut svinekjøttet og legg det på kjøkkenpapir. La oljen bli igjen til 190 grader, og tilsett strimlet selleri. Dyptfriter i 30 sekunder. Ta ut og legg på kjøkkenpapir. Hell av alt unntatt 1 spiseskje olje.
  4. 4På høy varme, wokstir det hvitløk, ingefær og vårløk i 1 minutt. Tilsett vannkastanjer og rør. Legg i svinekjøttet, selleri og ørebladene. Rør. Tilsett sausen. Kok opp raskt og server (ca. 15 sekunder).
  5. 5Merk: Kinesisk mørk eddik er en brunaktig svart eddik med en veldig fyldig smak. Den beste erstatningen er balsamicoeddik fra Italia.
  6. 6*Finnes på asiatiske dagligvarebutikker.