
Stek fylt med ovnsristet hvitløk, servert med hvitløksmos og balsamico-krem.
oppskrift på saftig biff fylt med hvitløk, servert med kremet hvitløkspuré og balsamico saus. enkel og smakfull hovedrett for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 tykke NY-biffer
- 2. 3 fedd, ja, fedd, ikke hvitløksfedd! (en ekstra fedd til mosen)
- 3. 1/4 kopp olivenolje
- 4. 1 teskje havsalt
- 5. 3 kopper fersk spinat
- 6. 1/4 kopp soltørkede tomater i olje, hakket
- 7. 450 gram fersk brieost
- 8. 1/4 kopp fersk rosmarin, finhakket
Fremgangsmåte
- 1Mariner biffene over natten i olivenolje, havsalt og nykvernet pepper. Du kan bruke alle friske urter du har i hagen eller på det lokale markedet, for eksempel rosmarin. Ta ut biffene og la dem hvile i omtrent en time før du begynner å jobbe med dem. I mellomtiden, varm opp ovnen til 175 grader Celsius. Ta hvitløkknollene og skjær dem i to diagonalt. Krydre med olivenolje og havsalt. Rist dem i en panne i ovnen i ca. 15 minutter, eller til hvitløken er fin og gyllenbrun, og huset ditt lukter himmelsk. Ta ut og sett til side.
- 2Varm opp en stekepanne med litt olivenolje og ha i ca. 6 fedd nyhakket hvitløk når pannen er varm. Tilsett spinat og stek til spinaten akkurat har visnet. Krydre med salt og pepper. Hakk soltørkede tomater og bland dem med spinaten. Når spinaten har avkjølt seg litt, tilsett brie og den ristede hvitløken. Du kan enkelt trekke den ristede hvitløken ut av skallet med en tannpirker. Bland godt sammen!
- 3Krydre med salt og pepper. Du kan også tilsette en teskje fersk rosmarin på dette tidspunktet. Sett til side. Ta biffene og lag et snitt i siden av dem, akkurat som du gjør med fylte svinekoteletter. Fyll forsiktig biffene med den ristede hvitløkfyllet. Legg dem på grillen i ca. 3–4 minutter per side, avhengig av gjestenes preferanse. Jeg serverer disse biffene over hvitløksmos, som jeg vanligvis lager ved å tilsette en ekstra hvitløkknoll til stekingen og mose den sammen med noen ferske poteter, smør og fløte. Litt persille til pynt.
- 4Til sausen, ta 4 spiseskjeer smør og smelt det i en kjele på lav varme. Tilsett ca. 6 fedd nyhakket hvitløk, 1/4 kopp fløte og 4 spiseskjeer god kvalitets balsamicoeddik. Ha i en kvist fersk rosmarin og la sausen redusere med omtrent en tredjedel. Ta ut rosmarinen. For å anrette, plasser biffene mot en haug med hvitløksmos, og hell sausen rundt tallerkenen og over potetene. Pynt med fersk rosmarin. Det er veldig godt å ha et ferskt brød til å servere med dette. Jeg griller også noe fersk lokalmais på grillen for å følge med dette måltidet. Det er et ganske enkelt og gourmet-aktig måltid å lage. Du kan til og med lage fyllet kvelden før. Nyt det! Og lenge leve hvitløk!!!