Balsamico-kyllingbryst fylt med geitost

Balsamico-kyllingbryst fylt med geitost

Oppdag en smakfull oppskrift med balsamico, geitost og saftige kyllingbryst. Perfekt for en lett og elegant hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 teskje olivenolje
  • 1 sjalottløk, finhakket
  • 1 kopp balsamicoeddik
  • 2 skinn- og benfrie kyllingbrysthalvdeler
  • 2 unser geitost, delt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
  2. 2Varm opp olivenolje i en stekepanne over middels varme; kok og rør inn finhakket sjalottløk til den er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Hell balsamicoeddik i pannen og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til balsamicoeddikblandingen er redusert til halvparten, ca. 10 minutter. Rør ofte.
  3. 3Skjær kyllingbrystene fra den ene siden gjennom midten, horisontalt, til innen en halv tomme fra den andre siden. Åpne de to sidene og legg dem ut som en åpen bok.
  4. 4Smør halvparten av geitosten på den ene halvdelen av hvert kyllingbryst, og drypp en tredjedel av den reduserte balsamicoeddikblandingen over geitosten. Lukk kyllingbrystene over geitosten og fest med tannpirkere. Plasser kyllingen i en ildfast form. Drypp resten av balsamicoeddikblandingen over.
  5. 5Stek i den forvarmede ovnen til kyllingen ikke lenger er rosa inni, fyllet er varmt, og saften renner ut klar, ca. 30–35 minutter. En hurtigtermometer som settes inn i midten av et fylt bryst, bør vise minst 70 grader C (160 grader F).