
Potet- og laksepatties
Prøv vår deilige oppskrift på potet- og laksepatties, perfekte som forrett eller hovedrett. En smakfull og enkel rett for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 boks (14,75 ounce) laks, avrent og smuldret
- 2 egg, pisket
- 1/4 kopp hvitløk- og urtesmakende tørr brødsmuler
- 1/4 kopp tørre potetflak
- 1 middels stor løk, finhakket
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1/4 teskje tørket dill
- 1/4 teskje sellerisalt
- salt og pepper etter smak
- 2 spiseskjeer olivenolje
Fremgangsmåte
- 1I en middels stor bolle blander du laks, egg, hvitløk og urter krydret tørr brødsmuler, tørre potetflak, løk, dill, sellerisalt, salt og pepper. Form blandingen til 5 cm store kuler, og trykk dem flate til ca. 1,5 cm tykke kaker.
- 2Varm opp olivenolje i en middels stor stekepanne over middels varme. I porsjoner, stek kakene i omtrent 5 minutter på hver side, til de er lett brune.