Potet- og laksepatties

Potet- og laksepatties

Prøv vår deilige oppskrift på potet- og laksepatties, perfekte som forrett eller hovedrett. En smakfull og enkel rett for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 1 boks (14,75 ounce) laks, avrent og smuldret
  • 2. 2 egg, pisket
  • 3. 1/4 kopp hvitløk- og urtesmakende tørr brødsmuler
  • 4. 1/4 kopp tørre potetflak
  • 5. 1 middels stor løk, finhakket
  • 6. 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 7. 1/4 teskje tørket dill
  • 8. 1/4 teskje sellerisalt
  • 9. salt og pepper etter smak
  • 10. 2 spiseskjeer olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 11. I en middels stor bolle blander du laks, egg, hvitløk og urter krydret tørr brødsmuler, tørre potetflak, løk, dill, sellerisalt, salt og pepper. Form blandingen til 5 cm store kuler, og trykk dem flate til ca. 1,5 cm tykke kaker.
  2. 22. Varm opp olivenolje i en middels stor stekepanne over middels varme. I porsjoner, stek kakene i omtrent 5 minutter på hver side, til de er lett brune.