Grillede tunfisksteiker med ovnsbakt mais og tomatsalsa

Grillede tunfisksteiker med ovnsbakt mais og tomatsalsa

oppskrift på grillet tunfisk steaks servert med ristet mais og frisk tomatsalsa. en deilig og sunn hovedrett perfekt for sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 øre med mais, fjernet skallet
  • 2. 2 røde paprika
  • 3. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 4. 1 løk, hakket
  • 5. 2 tomater, skrellet, frøet og grovhakket
  • 6. 1/4 kopp soltørkede tomater i olje, grovhakket, pluss 1 teskje av oljen deres
  • 7. 1 spiseskje sherry- eller rødvinseddik
  • 8. 3 til 4 spiseskjeer hakket koriander
  • 9. Saften av 1 lime
  • 10. 4 tunfisksteiker (ca. 700 gram), skåret i 2,5 cm tykke skiver
  • 11. Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag salsaen først. Forvarm grillen. Mens den varmes opp, forbered maisen. Hold hvert maisøye oppreist og skjær av kornene med en skarp kniv. Varm en stor, tykkbunnet stekepanne eller stekefat uten fett over høy varme til det nesten begynner å ryke. Tilsett kornene og ristet dem tørre til de er møre, røyksmakende og mørke, mens du rører kontinuerlig ettersom de har en tendens til å sette seg fast, 4 til 5 minutter. Kok paprikaene under grillen, snu dem til skinnet brenner og sprekker, 7 til 10 minutter. Legg dem i en plastpose og la dem dampe og avkjøle slik at skinnet løsner. Skrell paprikaene, fjern kjernene og frøene. Skjær kjøttet i terninger.
  2. 22. Varm 1 spiseskje olivenolje i en stor stekepanne. Tilsett løk og sautér til den er myk, men ikke brunet, 3 til 4 minutter. Ta pannen av varmen og rør inn den ristet maisen, hakkede tomater, soltørkede tomater, terningkuttet paprika, eddik og resten av oljen. Varm opp under omrøring til det er varmt. Ta av varmen og hold det varmt.
  3. 33. Skyll fiskestykker og tørk dem med papirhåndklær. Pensle med halvparten av oljen, krydre med salt og pepper, og legg dem på en oljet grillpanne eller grill. Grill i 3 til 4 minutter. Snu stykkene, pensle med resten av oljen og grill til de er ferdige etter smak, ytterligere 2 til 3 minutter.
  4. 44. I mellomtiden, rør inn koriander og limesaft i salsaen, smak til og juster krydderet. Legg en seng av salsa på 4 oppvarmede tallerkener og plasser en tunfiskbiff oppå hver. Server umiddelbart.