
Enkel hvitløksreker
Lett oppskrift på hvitløksreker som er perfekt som forrett eller rask middag. Enkel å lage, full av smak og flott for sommerens middager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 1 1/2 spiseskjeer olivenolje
- 450 gram reker, skrelte og renset
- salt etter smak
- 6 fedd hvitløk, finhakket
- 1/4 teskje rød pepperflak
- 3 spiseskjeer sitronsaft
- 1 spiseskje kaperslake
- 1 1/2 teskjeer kaldt smør
- 1/3 kopp hakket italiensk flatbladpersille, delt
- 1 1/2 spiseskjeer kaldt smør
- vann etter behov
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olivenolje i en tykkbunnet stekepanne over høy varme til den begynner å ryke lett. Legg rekene i et jevnt lag i bunnen av pannen og kok i 1 minutt uten å røre.
- 2Krydre rekene med salt; kok og rør til rekene begynner å bli rosa, ca. 1 minutt.
- 3Rør inn hvitløk og rød pepperflak; kok og rør i 1 minutt. Rør inn sitronsaft, kaperslake, 1 1/2 teskje kaldt smør og halvparten av persillen.
- 4Kok til smøret har smeltet, ca. 1 minutt, deretter skru ned varmen til lav og rør inn 1 1/2 spiseskje kaldt smør. Kok og rør til alt smøret har smeltet og danner en tykk saus, og rekene er rosa og ugjennomsiktige, ca. 2–3 minutter.
- 5Ta rekene opp med en hullsleiv og legg dem i en bolle; fortsett å koke opp smørsaucen, og tilsett vann 1 teskje av gangen hvis den er for tykk, i ca. 2 minutter. Krydre med salt etter smak.
- 6Server rekene med panesausen over, og pynt med resten av flatbladpersillen.