Hello Fresh Mobile Banner
Enkel hvitløksreker

Enkel hvitløksreker

Lett oppskrift på hvitløksreker som er perfekt som forrett eller rask middag. Enkel å lage, full av smak og flott for sommerens middager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1 1/2 spiseskjeer olivenolje
  • 450 gram reker, skrelte og renset
  • salt etter smak
  • 6 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/4 teskje rød pepperflak
  • 3 spiseskjeer sitronsaft
  • 1 spiseskje kaperslake
  • 1 1/2 teskjeer kaldt smør
  • 1/3 kopp hakket italiensk flatbladpersille, delt
  • 1 1/2 spiseskjeer kaldt smør
  • vann etter behov

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olivenolje i en tykkbunnet stekepanne over høy varme til den begynner å ryke lett. Legg rekene i et jevnt lag i bunnen av pannen og kok i 1 minutt uten å røre.
  2. 2Krydre rekene med salt; kok og rør til rekene begynner å bli rosa, ca. 1 minutt.
  3. 3Rør inn hvitløk og rød pepperflak; kok og rør i 1 minutt. Rør inn sitronsaft, kaperslake, 1 1/2 teskje kaldt smør og halvparten av persillen.
  4. 4Kok til smøret har smeltet, ca. 1 minutt, deretter skru ned varmen til lav og rør inn 1 1/2 spiseskje kaldt smør. Kok og rør til alt smøret har smeltet og danner en tykk saus, og rekene er rosa og ugjennomsiktige, ca. 2–3 minutter.
  5. 5Ta rekene opp med en hullsleiv og legg dem i en bolle; fortsett å koke opp smørsaucen, og tilsett vann 1 teskje av gangen hvis den er for tykk, i ca. 2 minutter. Krydre med salt etter smak.
  6. 6Server rekene med panesausen over, og pynt med resten av flatbladpersillen.