Guacamole
Lær hvordan du lager en deilig og enkel guacamole med våre steg-for-steg instruksjoner. Perfekt som forrett eller snack for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 3 avokadoer
- 2. Salt
- 3. Pico de Gallo, oppskrift følger
- 4. Tortillachips, til servering
- 5. 3 gule eller røde løk
- 6. 12 Roma-tomater (litt underripe er helt i orden)
- 7. 2 kopper ferske korianderblader
- 8. 2 til 3 jalapeños
- 9. 1 lime
- 10. Salt
Fremgangsmåte
- 11. Del avokadene på langs. Fjern steinen og hakk kjøttet i terninger inne i skallet. Press de hakkede avokadobitene ut i en bolle.
- 22. Deretter drysser du litt salt over og moser med en gaffel til du oppnår ønsket konsistens.
- 33. Nå legger du en stor haug med Pico de Gallo oppi og rører forsiktig sammen. Alltid smak på guacamolen med tortillachips for å få en mer nøyaktig vurdering av saltinnholdet.
- 44. Hakk like store mengder løk og tomat i terninger. Grovhakk koriander.
- 55. Nå skjærer du 1 eller 2 jalapeños i to. Med en skje skraper du ut frøene. (Hvis du liker det sterkt, kan du la noen av de hvite membranene være igjen.) Hakk jalapeñene veldig fint; du vil ha et hint av varme og jalapeonens smak, men ikke lage brann. Nå heller du de fire ingrediensene i en bolle.
- 66. Kutt limen i to og press ut saften fra halve limen i bollen. Dryss over litt salt, og rør sammen til alt er godt blandet. Husk å smake på pico de gallo og justere krydderet, tilsett mer salt eller hakket jalapeño om nødvendig.