Guacamole

Guacamole

Lær hvordan du lager en deilig og enkel guacamole med våre steg-for-steg instruksjoner. Perfekt som forrett eller snack for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 3 avokadoer
  • 2. Salt
  • 3. Pico de Gallo, oppskrift følger
  • 4. Tortillachips, til servering
  • 5. 3 gule eller røde løk
  • 6. 12 Roma-tomater (litt underripe er helt i orden)
  • 7. 2 kopper ferske korianderblader
  • 8. 2 til 3 jalapeños
  • 9. 1 lime
  • 10. Salt

Fremgangsmåte

  1. 11. Del avokadene på langs. Fjern steinen og hakk kjøttet i terninger inne i skallet. Press de hakkede avokadobitene ut i en bolle.
  2. 22. Deretter drysser du litt salt over og moser med en gaffel til du oppnår ønsket konsistens.
  3. 33. Nå legger du en stor haug med Pico de Gallo oppi og rører forsiktig sammen. Alltid smak på guacamolen med tortillachips for å få en mer nøyaktig vurdering av saltinnholdet.
  4. 44. Hakk like store mengder løk og tomat i terninger. Grovhakk koriander.
  5. 55. Nå skjærer du 1 eller 2 jalapeños i to. Med en skje skraper du ut frøene. (Hvis du liker det sterkt, kan du la noen av de hvite membranene være igjen.) Hakk jalapeñene veldig fint; du vil ha et hint av varme og jalapeonens smak, men ikke lage brann. Nå heller du de fire ingrediensene i en bolle.
  6. 66. Kutt limen i to og press ut saften fra halve limen i bollen. Dryss over litt salt, og rør sammen til alt er godt blandet. Husk å smake på pico de gallo og justere krydderet, tilsett mer salt eller hakket jalapeño om nødvendig.