
Vannmelon-, chili- og basilikum-is på pinne
Lær hvordan du lager forfriskende vannmelon, chili og basilikum is-pops, perfekte for sommerdager. Enkel oppskrift med spennende smaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 8
drikke
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer fersk limejuice
- 1/3 kopp sukker
- 1 stor bunt thai-basilikum, stilker og blader grovhakket (ca. 1 kopp)
- 1 rød thai-kyllingpepper
- 2 spiseskjeer kosher-salt
- 3 kopper vannmelon i 1-tommers terninger
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: Fire ispinneformer på 4 gram eller seks former på 3 gram, 4 eller 6 ispinner.
- 2Kok opp sukker og 1/4 kopp vann i en liten kjele. La det småkoke over middels varme, rør av og til, til sukkeret er helt oppløst, ca. 5 minutter. Slå av varmen, tilsett basilikum og rør til den er helt visnet. La det avkjøle helt ved romtemperatur, minst 30 minutter.
- 3I mellomtiden finhakk chilien (fjern frøene for mindre styrke, hvis ønskelig). Tilsett saltet i den hakkede chilien, og kjør kniven gjennom blandingen flere ganger til saltet begynner å bli lyserosa; sett til side.
- 4Ha vannmelon og limesaft i en blender. Sil basilikumsirupen over i blenderen, og press basilikumen i silen med bakkanten av en skje for å trekke ut mest mulig smak; kast basilikumen. Kjør vannmelonblandingen til den er helt jevn, og skrap ned sidene av blenderen underveis om nødvendig. Overfør blandingen til en stor målebøtte med tut.
- 5Hell blandingen i ispinnformene, og la det være igjen 1/4 tomme (ca. 0,6 cm) plass øverst (blandingen vil utvide seg). Sett inn ispinnene. Frys til de er faste, ca. 5 timer eller over natten. Ta ispinnene ut av formene, og dryss chili-saltet på den ene eller begge sider av ispinnene, avhengig av hvor sterkt du ønsker at de skal være. Server umiddelbart, med resten av chili-saltet på siden.