Vannmelon-, chili- og basilikum-is på pinne

Vannmelon-, chili- og basilikum-is på pinne

Lær hvordan du lager forfriskende vannmelon, chili og basilikum is-pops, perfekte for sommerdager. Enkel oppskrift med spennende smaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 8
drikke

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer fersk limejuice
  • 1/3 kopp sukker
  • 1 stor bunt thai-basilikum, stilker og blader grovhakket (ca. 1 kopp)
  • 1 rød thai-kyllingpepper
  • 2 spiseskjeer kosher-salt
  • 3 kopper vannmelon i 1-tommers terninger

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: Fire ispinneformer på 4 gram eller seks former på 3 gram, 4 eller 6 ispinner.
  2. 2Kok opp sukker og 1/4 kopp vann i en liten kjele. La det småkoke over middels varme, rør av og til, til sukkeret er helt oppløst, ca. 5 minutter. Slå av varmen, tilsett basilikum og rør til den er helt visnet. La det avkjøle helt ved romtemperatur, minst 30 minutter.
  3. 3I mellomtiden finhakk chilien (fjern frøene for mindre styrke, hvis ønskelig). Tilsett saltet i den hakkede chilien, og kjør kniven gjennom blandingen flere ganger til saltet begynner å bli lyserosa; sett til side.
  4. 4Ha vannmelon og limesaft i en blender. Sil basilikumsirupen over i blenderen, og press basilikumen i silen med bakkanten av en skje for å trekke ut mest mulig smak; kast basilikumen. Kjør vannmelonblandingen til den er helt jevn, og skrap ned sidene av blenderen underveis om nødvendig. Overfør blandingen til en stor målebøtte med tut.
  5. 5Hell blandingen i ispinnformene, og la det være igjen 1/4 tomme (ca. 0,6 cm) plass øverst (blandingen vil utvide seg). Sett inn ispinnene. Frys til de er faste, ca. 5 timer eller over natten. Ta ispinnene ut av formene, og dryss chili-saltet på den ene eller begge sider av ispinnene, avhengig av hvor sterkt du ønsker at de skal være. Server umiddelbart, med resten av chili-saltet på siden.