
Skelettråkost
Lær hvordan du lager en smakfull skeleton crudité, en sunn og elegant forrett som imponerer gjestene dine. Perfekt for sommerarrangementer!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 hullet hodekål
- 2. 1 zucchini og 1 gul squash skåret i halvmåner
- 3. 1 agurk skåret på langs
- 4. 1 reddik
- 5. 2 selleristenger, skåret
- 6. 1 rød paprika, skåret
- 7. 2 blomkålbuketter
- 8. 2 broccolibuketter
- 9. 10 baby gulrøtter
- 10. 2 soppkapsler
- 11. 1 gulrot, skåret i 4 biter
- 12. 2 cherrytomater
- 13. 4 grønne bønner
- 14. 2 gule bønner
- 15. 10 sukkererter
- 16. 1 (ca. 225 gram) beger ferdigkjøpt dipp
Fremgangsmåte
- 1Bygg opp skjelettet ditt på et stort fat. Skjær zucchini og gul squash i runde skiver, og del dem deretter i to. Plasser zucchini- og squashskivene langs midten av fatet som ryggraden. Skjær to lange skiver agurk og legg dem som skulderben. Arranger grønne bønner fra skuldrene og ut som armen (en for den øvre delen av armen, en for den nedre), sammen med en gul bønne. Plasser en cherrytomat som albue. Bruk en blomkålfloret som hver hånd, og arranger fem små gulrøtter som fingre på hver hånd. Legg rader med skivede selleristilker som ribbeina. Hoftebeinet er to skiver rød paprika. Beinene er to gulrotbiter hver, med en sopphatt som kneskål. Plasser en brokkolibuket som hver fot, og bruk ti sukkererter som tær. Fyll den uthulede hodekålen med dipp og plasser den øverst på fatet. Plasser en reddik på selleriribbene som hjertet i skjelettet.