Porkeburgere med baconmarmelade

Porkeburgere med baconmarmelade

oppskrift på saftige svineburgere med sprø baconmarmelade. enkel å lage, perfekt for en smakfull middag. prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 skiver bacon, hakket
  • 2. 1 stor løk, hakket
  • 3. 1 teskje sterk saus, og mer etter smak
  • 4. 1 teskje sukker
  • 5. 1/2 teskje rødvinseddik, og mer til å dryppe over
  • 6. Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 7. 500 gram svinekjøttdeig
  • 8. 2 teskjeer ekstra jomfru olivenolje, og mer til å dryppe over
  • 9. 4 skiver sveitserost
  • 10. 4 hamburgerbrød, delt og ristet
  • 11. 1 romainesalat, tynne skiver
  • 12. 2 mellomstore tomater (1 skivet, 1 hakket)

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag baconmarmeladen: Kok baconen i en stor non-stick panne over middels høy varme til den nesten er sprø, ca. 5 minutter. Hell ut halvparten av fettet, tilsett løken i pannen og kok, rør om, til løken blir brun, ytterligere 10 minutter (tilsett en skvett vann hvis løken setter seg fast). Rør inn den varme sausen, sukkeret, eddiken, og smak til med salt og pepper.
  2. 22. Form svinekjøttet til fire 10 cm brede burgere; krydre med salt og pepper. Varm opp olivenoljen i en stor panne over middels høy varme, legg i burgerne og stek 4 til 5 minutter på hver side, og legg en skive ost på hver burger ca. 3 minutter før de er ferdige.
  3. 33. Smør baconmarmeladen på bunnen av brødene og topp hver med litt salat, en burger, en tomatskive og toppen av brødet.
  4. 44. Drypp resten av salaten og den hakkede tomaten med olivenolje og eddik, og smak til med salt og pepper; vend forsiktig. Server med burgerne.
  5. 55. Fotograf: Christopher Testani