Veal Saltimbocca

Veal Saltimbocca

Lær hvordan du lager den klassiske italienske retten veal saltimbocca. En enkel oppskrift med korte forberedelsestider, perfekt for en smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 1/3 pund tynne skiver av kalvemedaillon, kjøpt hos kjøttforhandleren
  • Salt og pepper
  • 1/4 pund tynne skiver av prosciutto
  • Flere kvister fersk salvie
  • 1/4 kopp ekstra jomfrolivolje, ca. 4 sving med pannen
  • 4 spiseskjeer smør
  • 1 kopp hvitvin, vurder mengden
  • 1/2 sitron, presset saften

Fremgangsmåte

  1. 1Krydre kalveskivene med salt og pepper. Legg halvparten av medalljongene i lag, med en tynn skive skinke foldet for å passe til medalljonen. Kantene på skinken kan stikke litt ut. Plasser ett helt salvieblad oppå skinken, og legg deretter en ny kalveskive oppå salviebladet. Varm opp en stor, tykk stekepanne på middels høy varme. Tilsett 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje og 1 spiseskje smør, og stek halvparten av kalveskivene i 2–3 minutter på den første siden, og 1–2 minutter på den andre siden. Overfør til et varmt fat, og gjenta med resten av kalveskivene.
  2. 2Overfør det siste av det kokte kjøttet til det varme fatet, og sett pannen tilbake på varmen. Skru ned varmen til middels lav. Tilsett vin i pannen med kalv, og skrap opp stekepannens safter med vinen. Tilsett sitronsaft og de resterende 2 spiseskjeene smør, og rør inn i saften i pannen. Hell saften fra pannen over kalven, og server.