Parkers Fish and Chips

Parkers Fish and Chips

Lær hvordan du lager klassisk fish and chips med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull helgemiddag eller en uformell kveld. Enkel å følge og velsmakende!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 1/2 pund ferske torskefileter (velg tykke)
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1/2 kopp pluss 1 spiseskje hvetemel
  • 1/2 spiseskje bakepulver
  • 1/2 teskje finrevet sitronskall
  • 1/8 teskje cayennepepper
  • 1/2 kopp vann
  • 1 stort egg
  • Vegetabilsk olje til steking
  • 2 store bakepoteter, uskrelte
  • 2 spiseskjeer god olivenolje
  • 3/4 teskje kosher-salt
  • 1/3 teskje nykvernet svart pepper
  • 1/2 teskje finhakket frisk hvitløk
  • 1/2 teskje finhakket frisk rosmarin

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 21 oppskrift Stekt "Chips", oppskriften følger
  3. 3Legg torskefiletene på et skjærebrett.
  4. 4Strø salt og pepper på begge sider.
  5. 5Skjær filetene i biter på 3,8 cm (1 1/2 tomme) x 7,6 cm (3 tommer).
  6. 6I en bolle blander du mel, bakepulver, sitrusskall, cayennepepper, 1 teskje salt og 1/2 teskje pepper.
  7. 7Visp inn 1/2 kopp vann og deretter egget.
  8. 8Hell 1,27 cm (1/2 tomme) olje i en stor (30 cm) stekepanne og varm opp til ca. 180°C (360 grader Fahrenheit).
  9. 9Dypp hver filet i røren, la overflødig røre renne av, og legg den forsiktig i den varme oljen.
  10. 10Ikke overfyll pannen. Juster varmen etter behov for å holde oljetemperaturen mellom 180°C og 200°C (360–400 grader Fahrenheit).
  11. 11Stek fisken på hver side i 2–3 minutter, til den er lett brunet og gjennomstekt.
  12. 12Ta opp fisken og legg den på en tallerken med tørkepapir.
  13. 13Strø over litt salt og server varm sammen med "chips".
  14. 14Stekt "Chips"
  15. 15Forvarm ovnen til 200°C (400 grader Fahrenheit).
  16. 16Skrell potetene, del dem i to på langs, og del hver halvdel i tre på langs.
  17. 17Da får du seks lange båter fra hver potet.
  18. 18Legg potetene på et stekebrett med olivenolje, salt, pepper, hvitløk og rosmarin.
  19. 19Med rene hender blander du alt godt, slik at potetene er dekket av olje.
  20. 20Fordel potetene i ett lag med den kuttede siden ned.
  21. 21Stek potetene i 30–35 minutter, og snu dem etter 20 minutter slik at den andre siden blir ned.
  22. 22Stek til de er lett brunet, sprø på utsiden og møre inni.
  23. 23Strø over litt salt og server umiddelbart.
  24. 24Porsjon: 2 personer