Parkers Fish and Chips
Lær hvordan du lager klassisk fish and chips med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull helgemiddag eller en uformell kveld. Enkel å følge og velsmakende!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/2 pund ferske torskefileter (velg tykke)
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1/2 kopp pluss 1 spiseskje hvetemel
- 1/2 spiseskje bakepulver
- 1/2 teskje finrevet sitronskall
- 1/8 teskje cayennepepper
- 1/2 kopp vann
- 1 stort egg
- Vegetabilsk olje til steking
- 2 store bakepoteter, uskrelte
- 2 spiseskjeer god olivenolje
- 3/4 teskje kosher-salt
- 1/3 teskje nykvernet svart pepper
- 1/2 teskje finhakket frisk hvitløk
- 1/2 teskje finhakket frisk rosmarin
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 21 oppskrift Stekt "Chips", oppskriften følger
- 3Legg torskefiletene på et skjærebrett.
- 4Strø salt og pepper på begge sider.
- 5Skjær filetene i biter på 3,8 cm (1 1/2 tomme) x 7,6 cm (3 tommer).
- 6I en bolle blander du mel, bakepulver, sitrusskall, cayennepepper, 1 teskje salt og 1/2 teskje pepper.
- 7Visp inn 1/2 kopp vann og deretter egget.
- 8Hell 1,27 cm (1/2 tomme) olje i en stor (30 cm) stekepanne og varm opp til ca. 180°C (360 grader Fahrenheit).
- 9Dypp hver filet i røren, la overflødig røre renne av, og legg den forsiktig i den varme oljen.
- 10Ikke overfyll pannen. Juster varmen etter behov for å holde oljetemperaturen mellom 180°C og 200°C (360–400 grader Fahrenheit).
- 11Stek fisken på hver side i 2–3 minutter, til den er lett brunet og gjennomstekt.
- 12Ta opp fisken og legg den på en tallerken med tørkepapir.
- 13Strø over litt salt og server varm sammen med "chips".
- 14Stekt "Chips"
- 15Forvarm ovnen til 200°C (400 grader Fahrenheit).
- 16Skrell potetene, del dem i to på langs, og del hver halvdel i tre på langs.
- 17Da får du seks lange båter fra hver potet.
- 18Legg potetene på et stekebrett med olivenolje, salt, pepper, hvitløk og rosmarin.
- 19Med rene hender blander du alt godt, slik at potetene er dekket av olje.
- 20Fordel potetene i ett lag med den kuttede siden ned.
- 21Stek potetene i 30–35 minutter, og snu dem etter 20 minutter slik at den andre siden blir ned.
- 22Stek til de er lett brunet, sprø på utsiden og møre inni.
- 23Strø over litt salt og server umiddelbart.
- 24Porsjon: 2 personer