Krydret couscous-salat

Krydret couscous-salat

oppskrift på en smakfull og krydret couscous-salat, perfekt for sommeren. enkel å lage, sunn og mettende. prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • Vegetabilsk oljespray til koking
  • 1 middels stor blomkål, trimmet og delt i biter på 1/2 til 1 tomme
  • 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 2 kopper lavsaltet kyllingkraft
  • 1 1/2 ss mild karri (anbefalt: Spice Islands)
  • 1/2 ts salt
  • 1 (10-unse) boks couscous
  • 3/4 kopp tørkede tranebær
  • 1/2 kopp grovhakkede, ristede og lett saltede cashewnøtter
  • 1 (4-tommers) agurk, skrelt, frøet ut og hakket i biter på 1/2 tomme
  • 1/3 kopp hakket fersk flatbladpersille
  • 1 stor sitron, revet skall
  • 1/3 kopp gresk yoghurt
  • 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 1 1/2 ts mild karri (anbefalt: Spice Islands)
  • 2 ss fersk sitronsaft
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Blomkål: Sett en ovnsrist midt i ovnen. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Spray et bakepapirkledd stekebrett rikelig med vegetabilsk spray. Sett til side.
  3. 3I en middels stor bolle, vend blomkålen og olivenoljen sammen til den er jevnt dekket. Legg blomkålen i ett lag på det forberedte stekebrettet og krydre med salt og pepper etter smak. Stek til den er gyllen og mør, ca. 25 til 30 minutter. La den avkjøle i 10 minutter.
  4. 4Salat: I en middels stor kjele, kok opp kyllingkraft, karri og salt over middels høy varme. Ta kjelen av varmen og rør inn couscousen. Dekk til kjelen og la couscousen absorbere væsken, ca. 5 til 7 minutter. Fluff couscousen med en gaffel og overfør den til en stor serveringsskål. Rør inn den avkjølte blomkålen, tranebær, cashewnøtter, agurk, persille og sitrusskall. Sett i kjøleskapet til servering.
  5. 5Dressing: I en liten bolle, visp sammen yoghurt, olivenolje og karri til det er glatt. Rør inn sitronsaft og krydre med salt og pepper etter smak.
  6. 6Rett før servering, tilsett dressingen i salaten og vend godt slik at den blir jevnt dekket.