Krydret couscous-salat
oppskrift på en smakfull og krydret couscous-salat, perfekt for sommeren. enkel å lage, sunn og mettende. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- Vegetabilsk oljespray til koking
- 1 middels stor blomkål, trimmet og delt i biter på 1/2 til 1 tomme
- 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 2 kopper lavsaltet kyllingkraft
- 1 1/2 ss mild karri (anbefalt: Spice Islands)
- 1/2 ts salt
- 1 (10-unse) boks couscous
- 3/4 kopp tørkede tranebær
- 1/2 kopp grovhakkede, ristede og lett saltede cashewnøtter
- 1 (4-tommers) agurk, skrelt, frøet ut og hakket i biter på 1/2 tomme
- 1/3 kopp hakket fersk flatbladpersille
- 1 stor sitron, revet skall
- 1/3 kopp gresk yoghurt
- 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 1 1/2 ts mild karri (anbefalt: Spice Islands)
- 2 ss fersk sitronsaft
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Blomkål: Sett en ovnsrist midt i ovnen. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Spray et bakepapirkledd stekebrett rikelig med vegetabilsk spray. Sett til side.
- 3I en middels stor bolle, vend blomkålen og olivenoljen sammen til den er jevnt dekket. Legg blomkålen i ett lag på det forberedte stekebrettet og krydre med salt og pepper etter smak. Stek til den er gyllen og mør, ca. 25 til 30 minutter. La den avkjøle i 10 minutter.
- 4Salat: I en middels stor kjele, kok opp kyllingkraft, karri og salt over middels høy varme. Ta kjelen av varmen og rør inn couscousen. Dekk til kjelen og la couscousen absorbere væsken, ca. 5 til 7 minutter. Fluff couscousen med en gaffel og overfør den til en stor serveringsskål. Rør inn den avkjølte blomkålen, tranebær, cashewnøtter, agurk, persille og sitrusskall. Sett i kjøleskapet til servering.
- 5Dressing: I en liten bolle, visp sammen yoghurt, olivenolje og karri til det er glatt. Rør inn sitronsaft og krydre med salt og pepper etter smak.
- 6Rett før servering, tilsett dressingen i salaten og vend godt slik at den blir jevnt dekket.