Panettone-kringle med amaretto-saus
Lær hvordan du lager en luksuriøs panettone bread pudding med kremet amaretto saus. Perfekt dessert for spesielle anledninger eller helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1/2 kopp kremfløte
- 1/2 kopp helmelk
- 3 spiseskjeer sukker
- 1/4 kopp amaretto-likør
- 2 teskjeer maisstivelse
- 1 (pund) loaf panettone-brød, skorpene fjernet, brødet skåret i 2,5 cm terninger
- 8 store egg
- 1 1/2 kopper kremfløte
- 2 1/2 kopper helmelk
- 1 1/4 kopper sukker
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2For å lage sausen: Kok opp fløte, melk og sukker i en tykk liten kjele over middels varme, og rør ofte. I en liten bolle blander du amaretto og maisenna til det er godt blandet, og visper deretter inn i fløtemiksen. La det småkoke over middels-lav varme til sausen tykner, og rør kontinuerlig, i omtrent 2 minutter. Sett til side og hold varm. (Amarettosausen kan lages 3 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp igjen før servering.)
- 3For å lage brødpuddingen: Smør lett en ildfast form på 33 x 23 x 5 cm. Fordel brødterningene i den forberedte formen. I en stor bolle visper du egg, fløte, melk og sukker til det er godt blandet. Hell eggeblandingen over brødterningene, og trykk forsiktig på brødet for å få det til å synke ned i væsken. La det stå i 30 minutter, og press av og til brødterningene ned i eggeblandingen. (Oppskriften kan forberedes opp til dette punktet 2 timer i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.)
- 4Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 5Stek til puddingen puffes opp og er fast i midten, ca. 45 minutter. La den avkjøle litt. Fordel brødpuddingen i skåler, og drypp over den varme amarettosausen før servering.