Ristet lammelår med krydder, ovnsbakt fennikel og søt rød peppermajones
Oppdag en deilig oppskrift på ovnstekt lammelår krydret med spennende krydder, servert med ovnstekt fennikel og søt rødbetepålegg. Perfekt for spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 110 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 5 hvitløksfedd
- 1/2 bunt fersk flatbladpersille, hakket
- 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 lammelår (ca. 3,2 kg), uten lårbein (se notis)
- Tyrkisk krydderblanding, oppskrift følger
- 3 fennikelfrø, trimmet og delt i fire
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 sitron, saftet
- Ekstra jomfru olivenolje
- 1/2 kopp valnøttbiter
- 2 kopper majones
- 2 hvitløksfedd, hakket
- 1 rødt, ovnsstekt paprika, revet i tynne strimler for hånd
- 1 fersk, sterk rød chili, stilket
- En klype sukker
- 1/2 sitron, saftet
- Salt og nykvernet svart pepper
- 3 ss hele allehånde (allspice) bær
- 2 ts hele svarte pepperkorn
- 2 ts fennikelfrø
- 2 ts spisskummenfrø
- 2 ts korianderfrø
- 2,5 cm kanelstang
- 1 ts nellikspiker
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 2Rør sammen hvitløk, persille, olivenolje, salt og pepper til en pasta. Smør dette over innsiden av lammelåret. Bind låret på tvers med flere skjeer med kjøttnor. Gni det ytre av lammelåret med Tyrkisk krydderblanding og sett det på en rist i en stekepanne.
- 3Legg fennikel i en liten, dyp ildfast form (eller souffléform) og strø over salt og pepper. Tilsett sitronsaft og nok olje til å dekke fennikelen helt (2 1/2 til 3 kopper, kanskje mer avhengig av størrelsen på formen). Dekk med aluminiumsfolie. Sett lammelåret og fennikelen i ovnen og stek til fennikelen er veldig myk og lammekjøttet er medium (ca. 60°C), omtrent 1 time for fennikelen og ca. 1 1/2 time for lammelåret. La lammelåret hvile i 10 minutter før det skjæres opp.
- 4Mens lammelåret steker, lag majonesen: Kjør valnøttene i en foodprocessor til de er grovt malt. Tilsett alle de resterende ingrediensene og kjør til en jevn puré; sett til side.
- 5Skjær lammekjøttet mot fibrene og server det med den ovnsbakte fennikelen og majones med søt rød paprika.
- 6Bland krydderne i en krydderkvern eller en ren kaffekvern og kvern til et pulver. Oppbevar i en lufttett beholder.