Yoghurtsaus
Lær hvordan du lager en deilig og frisk yogurt sauce med vår enkle oppskrift. Perfekt som tilbehør til grillmat, salater og retter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 spiseskjeer peanøttolje
- 2 teskjeer svarte eller gule sennepsfrø
- 2 teskjeer spisskummenfrø
- 2 teskjeer most hvitløk
- 1 teskje fersk revet ingefær
- 1/2 teskje gurkemeie
- 1/2 teskje paprika
- 1/8 teskje tørkede rød pepperflak
- 1/2 teskje salt
- 1 pint naturell yoghurt
Fremgangsmåte
- 1Ha ingrediensene målt og i nærheten før du begynner. Varm opp olje i en liten stekepanne over høy varme. Tilsett sennepsfrø. (De vil begynne å poppe umiddelbart, så ha et lokk i nærheten for å beskytte mot sprutende frø.) Kok til popping stopper.
- 2Senk varmen, tilsett spisskummenfrø, og kok til de blir gylne, omtrent 1 minutt. Rør inn hvitløk i 10 sekunder, deretter ingefær i ytterligere 10 sekunder, og ta av varmen. Rør inn gurkemeie, paprika, chiliflak og salt. Bland krydder og yoghurt i en bolle. Kjøl ned før servering.

