Fruktterte med blandet frukt

Fruktterte med blandet frukt

Lær hvordan du lager en deilig mixed fruit tart med frisk frukt og sprø bunn. Enkel oppskrift perfekt for sommer og festlige anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 1/2 kopper hvetemel
  • 1/4 kopp sukker
  • 8 spiseskjeer (1 stang) usaltet smør, skåret i biter og lett myknet ved romtemperatur
  • 1 eggeplomme
  • 170 gram mandler, ristet og avkjølt
  • 2/3 kopp sukker
  • 8 spiseskjeer kaldt usaltet smør, skåret i biter
  • 2 egg
  • 1/4 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 2 teskjeer hvetemel
  • 1/4 kopp pluss 3/4 kopp aprikosmarmelade
  • Fersk assortert frukt, inkludert jordbær, kiwi, mango, bjørnebær, fiken, blåbær og stjernefrukt, skivet
  • 2 spiseskjeer vann

Fremgangsmåte

  1. 1For å lage bunnen, hell melet i en stor bolle. Tilsett sukkeret og bland. Bruk hendene dine til å lage en fordypning i midten. Legg smørbitene og eggeplommen i fordypningen. Bruk fingrene til å arbeide smøret og eggeplommen sammen til det er godt blandet, og arbeid deretter smør-egg-blandingen inn i melet til det er godt innarbeidet. Deigen vil være smuldrete, men når du klemmer en håndfull i hånden, skal den holde sammen.
  2. 2Strø deigen ut i en 25 cm rund paiform eller terteform. Trykk deigen godt og jevnt utover i bunnen av formen. Lag remser av deigen og trykk dem opp langs kantene, pass på at det ikke blir tykkere i hjørnene. Det skal danne en ren rett vinkel der sidene møter bunnen. Sett bunnen i kjøleskapet i minst 30 minutter, eller dekket, i opptil 3 dager.
  3. 3Forvarm ovnen til 190 °C. For å lage frangipanefyllet, bruk en food processor med metallblad og pulsér mandlene og sukkeret til det blir sandaktig. Ikke overprosesser, ellers vil blandingen bli pastete. Tilsett smøret og kjør kort til det er godt blandet. Tilsett eggene og kjør til det er jevnt blandet. Skrap ned sidene av bollen, tilsett vanilje og mel, og kjør til det er glatt (du har nå laget en frangipane). Skje frangipanen i den usteikte terteskallet. Stek til frangipanen er gyllenbrun og puffete, og skorpen er gyllenbrun, i 45 til 50 minutter.
  4. 4La avkjøle. Smør 3/4 kopp aprikospuré eller litt rester av vaniljekrem på overflaten av den stekte terten for å danne en seng til frukten. Skjær frukt i skiver og pynt den dekorativt. Varm opp resten av aprikospuréen med litt vann til det koker, og rør til det er glatt. Pensle frukten med aprikospuréen for å beskytte den mot å tørke ut og for å få den til å glinse.