Coq au vin
oppskrift på coq au vin, en tradisjonell fransk rett med kylling, rødvin, sopp og løk. perfekt for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 6 skiver bacon
- 2 kyllingbryst
- 2 lår
- 2 legger
- 1/2 kopp hvetemel
- Kosher-salt
- Pepper
- 2 hvitløksfedd, hakket
- 2 kopper perleløk, skrellet
- 2 kopper sopp
- 2 gulrøtter, kuttet i 5 cm lange biter
- 1/4 kopp konjakk eller brandy
- 1 flaske Bourgogne-vin
- 2 kopper kyllingkraft
- 5 kvister fersk timian
- 2 teskjeer provencekrydder
- 3 laurbærblad
- Fersk persille, hakket, til pynt
Fremgangsmåte
- 1I en stor, tung stekepanne eller en nederlandsk ovn, stek baconen på middels varme til den er sprø. Overfør baconen til kjøkkenpapir for å renne av. Vend kyllingbitene i mel, salt og pepper. Brun kyllingen i det varme baconfettet på begge sider.
- 2Tilsett hvitløk, løk, sopp og gulrøtter. Sauter i 2 minutter for å myke opp. Hell cognac i et lite glass. Ta pannen av varmen, hell i cognacen, og flamber ved å tenne på med en lang fyrstikk og holde den rett over gryten. Tenn på dampene. Armagnacen vil ta fyr, og flammene vil brenne ut innen ett minutt. Når flammene har slukket, setter du pannen tilbake på varmen og rører gradvis inn vin og buljong. Når vinen er godt blandet, tilsetter du urtene. Dekk til og la det småkoke i 1 time. Fjern lokket og la det småkoke i ytterligere 15 minutter for å la sausen redusere litt. Du kan eventuelt tilsette 1 spiseskje tomatpuré eller maisstivelse for å hjelpe til med tykkingsprosessen.
- 3For å servere, topp kylling og grønnsaker med den reserverte, smuldrede baconen og frisk persille.