
De beste søte og sure kjøttbollene
Lær å lage deilige søt-sure kjøttboller med vår enkle oppskrift. Perfekt for middagen eller festbordet, smakfull og enkel å lage hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 pund kjøttdeig av storfe
- 2. 1 egg
- 3. 1/4 kopp tørre brødsmuler
- 4. 1 løk, hakket
- 5. 1 kopp brunt sukker, pakket
- 6. 3 spiseskjeer allsidig mel
- 7. 1 1/2 kopper vann
- 8. 1/4 kopp destillert hvit eddik
- 9. 3 spiseskjeer soyasaus
Fremgangsmåte
- 11. I en middels stor bolle, bland sammen kjøttdeigen, egg, brødsmuler og løk. Bland godt og form til baller på størrelse med golfballer.
- 22. I en stor stekepanne over middels varme, brun kjøttbollene forsiktig og sett til side.
- 33. I en stor kjele, bland sammen brunt sukker, mel, vann, hvit eddik og soyasaus. Bland godt. Tilsett kjøttbollene og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke, rør om ofte, i 30 minutter.