
Italiensk brød laget med en brødmaskin
Lag deilig italiensk brød hjemme med denne enkle oppskriften for brødmaskin. Perfekt for enhver anledning, med sprø skorpe og myk inni.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakverk
Ingredienser
- 1. 4 kopper usortert hvetemel til allsidig bruk
- 2. 1 spiseskje lyst brunt sukker
- 3. 1 1/3 kopper varmt vann (45°C)
- 4. 1 1/2 teskjeer salt
- 5. 1 1/2 teskjeer olivenolje
- 6. 1 pakke (7 g) tørrgjær
- 7. 1 egg
- 8. 1 spiseskje vann
- 9. 2 spiseskjeer maisenna
Fremgangsmåte
- 11. Legg mel, brunt sukker, varmt vann, salt, olivenolje og gjær i brødmaskinens bakebolle i den rekkefølgen produsenten anbefaler. Velg deigsyklus; trykk på Start.
- 22. Slå ut deigen og legg den på en lett melet overflate. Form deigen til to brød. Plasser brødene med skjøten ned på et skjærebrett som er rikelig strødd med maisenna. Dekk brødene med et fuktig kjøkkenhåndkle og la dem heve til dobbel størrelse, omtrent 40 minutter. I mellomtiden, forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F).
- 33. I en liten bolle, visp sammen egg og 1 spiseskje vann. Pensle de hevede brødene med eggeblandingen. Lag et langt, raskt snitt ned midten av hvert brød med en skarp kniv. Rist forsiktig i skjærebrettet for å forsikre deg om at brødene ikke sitter fast. Hvis de gjør det, bruk en slikkepott eller kakekniv for å løsne dem. Skyv brødene forsiktig over på et bakepapirkledd stekebrett med en rask, men forsiktig bevegelse.
- 44. Stek i den forvarmede ovnen i 30 til 35 minutter, eller til brødene høres hule ut når du banker på bunnen.