
Kielbasa og kål
Lær hvordan du lager en deilig kielbasa og kålrett med enkle steg. Perfekt for en varm og mettende middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 6 skiver bacon
- 2. 1/4 kopp vann
- 3. 2 spiseskjeer hvitt sukker
- 4. 1 løk, hakket
- 5. 2 teskjeer finhakket hvitløk
- 6. 1/4 teskje knuste rød pepperflak
- 7. 1/4 teskje krydderalt
- 8. 3 teskjeer karvefrø
- 9. 1 stor hodekål, delt i små båter
- 10. 1 pund polsk kielbasa
Fremgangsmåte
- 11. Stek bacon i en stor stekepanne på middels høy varme til den er brunet, og snu den én gang. Ta baconet ut av pannen, og la det renne av på kjøkkenpapir, mens du beholder fettet i pannen.
- 22. Rør inn vann, sukker, løk, hvitløk, rød pepperflak, krydret salt og karvefrø i fettet. Tilsett kål, og rør forsiktig. Dekk til, og kok opp på middels varme i 10 til 15 minutter.
- 33. Tilsett kielbasa i pannen. Kok under lokk i ytterligere 10 til 15 minutter. Smuldre baconet over, og server varm.