Stek lammelår med rosmarin

Stek lammelår med rosmarin

Lær å lage saftig lammelår med rosmarin. En perfekt hovedrett for spesielle anledninger, enkel å lage og full av smak. Oppdag oppskriften i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 135 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp honning
  • 2. 2 spiseskjeer dijonsennep, ferdiglaget
  • 3. 2 spiseskjeer hakket fersk rosmarin
  • 4. 1 teskje nykvernet svart pepper
  • 5. 1 teskje sitronskall
  • 6. 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 7. 2,3 kg hel lammelår
  • 8. 1 teskje grovt havsalt

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland honning, sennep, rosmarin, malt svart pepper, sitronskall og hvitløk i en liten bolle. Rør godt og smør det på lammekjøttet. Dekk til og la det marinere i kjøleskapet over natten.
  2. 22. Forvarm ovnen til 230 grader Celsius (450 grader Fahrenheit).
  3. 33. Plasser lammekjøttet på en rist i en stekeplate og strø over salt etter smak.
  4. 44. Stek ved 230 grader Celsius (450 grader Fahrenheit) i 20 minutter, reduser deretter varmen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit) og stek i ytterligere 55 til 60 minutter for medium rare. Den indre temperaturen bør være minst 63 grader Celsius (145 grader Fahrenheit) når den måles med et kjøtttermometer. La steken hvile i omtrent 10 minutter før den skjæres opp.