
Penne med vodka- og tomatsaus
Lær å lage Penne med Vodka-saus, en kremet og smakfull italiensk rett. En enkel oppskrift for en herlig middagsopplevelse. Perfekt for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 pakke penne pasta (16 unser)
- 2. 2 ss smør
- 3. 1/4 pund tynne skiver av pancetta (bacon), hakket
- 4. 1/3 kopp vodka
- 5. 1/2 kopp kremfløte
- 6. 1 1/2 kopper tomatsaus
- 7. 1/2 kopp revet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett pasta og kok i 8 til 10 minutter eller til den er al dente; sil av vannet.
- 22. I mellomtiden smelt smør eller margarin i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett pancetta og stek til den er lett brunet. Tilsett vodka og rør til den er redusert til omtrent halvparten, ca. 4 til 5 minutter. Rør inn tomatsaus og fløte. La det småkoke uten lokk i 10 til 12 minutter. Rør av og til.
- 33. Vend inn pastaen og varm opp. Server med revet Parmesanost.