Penne med vodka- og tomatsaus

Penne med vodka- og tomatsaus

Lær å lage Penne med Vodka-saus, en kremet og smakfull italiensk rett. En enkel oppskrift for en herlig middagsopplevelse. Perfekt for alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 pakke penne pasta (16 unser)
  • 2. 2 ss smør
  • 3. 1/4 pund tynne skiver av pancetta (bacon), hakket
  • 4. 1/3 kopp vodka
  • 5. 1/2 kopp kremfløte
  • 6. 1 1/2 kopper tomatsaus
  • 7. 1/2 kopp revet Parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett pasta og kok i 8 til 10 minutter eller til den er al dente; sil av vannet.
  2. 22. I mellomtiden smelt smør eller margarin i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett pancetta og stek til den er lett brunet. Tilsett vodka og rør til den er redusert til omtrent halvparten, ca. 4 til 5 minutter. Rør inn tomatsaus og fløte. La det småkoke uten lokk i 10 til 12 minutter. Rør av og til.
  3. 33. Vend inn pastaen og varm opp. Server med revet Parmesanost.