Den mest kremete riskremen

Den mest kremete riskremen

Lag en kremet og deilig riskrem som passer perfekt til dessert. Enkel oppskrift med god smak, egner seg til enhver anledning og sesong.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1/2 gallon melk
  • 2. 1 kopp hvitt sukker
  • 3. 1 kopp ukokt langkornet hvit ris
  • 4. 3 egg, lett pisket
  • 5. 1/4 kopp melk
  • 6. 1/4 teskje salt
  • 7. 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 8. malt kanel etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. I en stor kjele over middels lav varme, bland ½ gallon melk, sukker og ris. La det småkoke under lokk i 1 time, med hyppig omrøring. Ta kjelen av varmen og la den hvile i 10 minutter.
  2. 22. I en liten bolle, bland egg, ¼ kopp melk, salt og vanilje. Rør dette inn i risblandingen og sett kjelen tilbake på lav varme, mens du rører konstant i 2 minutter. Hell blandingen i en ildfast form på 23x33 cm og dekk med plastfolie, og fold tilbake hjørnene slik at dampen kan slippe ut.
  3. 33. Når puddingen har blitt romtemperert, fjern plastfolien og strø kanel over overflaten. Dekk godt til med ny plastfolie og sett i kjøleskapet i 8 timer eller over natten før servering.