Verdens beste scones  
Fra Skottland til Savoy og til USA

Verdens beste scones Fra Skottland til Savoy og til USA

Oppdag hvordan du lager de beste sconsene med oppskrifter fra Skottland, Savoy og USA. Perfekt bakverk for enhver anledning, enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakverk

Ingredienser

  • 1. 1 3/4 kopper hvetemel
  • 2. 4 teskjeer bakepulver
  • 3. 1/4 kopp hvitt sukker
  • 4. 1/8 teskje salt
  • 5. 5 spiseskjeer usaltet smør
  • 6. 1/2 kopp tørkede currants eller rosiner
  • 7. 1/2 kopp melk
  • 8. 1/4 kopp rømme
  • 9. 1 egg
  • 10. 1 spiseskje melk

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader C (400 grader F).
  2. 22. Sikt melet, bakepulveret, sukkeret og saltet i en stor bolle. Kutt inn smøret med en kakespade eller fingrene dine, til det er i erte store biter. Rør inn currantene. Bland sammen 1/2 kopp melk og rømme i et målebeger. Hell alt på en gang i de tørre ingrediensene, og rør forsiktig til det er godt blandet. Overarbeid ikke deigen, det vil resultere i fryktelige scones!
  3. 33. Med rene hender, form scones-deigen til baller på 5–8 cm i diameter, avhengig av ønsket størrelse. Legg dem på en smurt bakeplate, og trykk dem lett flate. La sconesene nesten berøre hverandre. Visp sammen egg og 1 spiseskje melk. Pensle toppen av sconesene med eggeblandingen. La dem hvile i ca. 10 minutter.
  4. 44. Stek i forvarmet ovn i 10–15 minutter, til toppene er gyldne, ikke dype brune. Del hver scone i to eller bryt dem fra hverandre. Server med smør eller clotted cream og et utvalg av syltetøy – eller helt enkelt som de er.