
Verdens beste scones Fra Skottland til Savoy og til USA
Oppdag hvordan du lager de beste sconsene med oppskrifter fra Skottland, Savoy og USA. Perfekt bakverk for enhver anledning, enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1 3/4 kopper hvetemel
- 4 teskjeer bakepulver
- 1/4 kopp hvitt sukker
- 1/8 teskje salt
- 5 spiseskjeer usaltet smør
- 1/2 kopp tørkede currants eller rosiner
- 1/2 kopp melk
- 1/4 kopp rømme
- 1 egg
- 1 spiseskje melk
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader C (400 grader F).
- 2Sikt melet, bakepulveret, sukkeret og saltet i en stor bolle. Kutt inn smøret med en kakespade eller fingrene dine, til det er i erte store biter. Rør inn currantene. Bland sammen 1/2 kopp melk og rømme i et målebeger. Hell alt på en gang i de tørre ingrediensene, og rør forsiktig til det er godt blandet. Overarbeid ikke deigen, det vil resultere i fryktelige scones!
- 3Med rene hender, form scones-deigen til baller på 5–8 cm i diameter, avhengig av ønsket størrelse. Legg dem på en smurt bakeplate, og trykk dem lett flate. La sconesene nesten berøre hverandre. Visp sammen egg og 1 spiseskje melk. Pensle toppen av sconesene med eggeblandingen. La dem hvile i ca. 10 minutter.
- 4Stek i forvarmet ovn i 10–15 minutter, til toppene er gyldne, ikke dype brune. Del hver scone i to eller bryt dem fra hverandre. Server med smør eller clotted cream og et utvalg av syltetøy – eller helt enkelt som de er.