Kremet karamellpudding

Kremet karamellpudding

Oppdag den deilige kremete karamell flan, en klassisk dessert som passer til alle anledninger. Enkel å lage og uimotståelig god!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 6
bakverk

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp hvitt sukker
  • 2. 1 (8 unser) pakke kremost, myknet
  • 3. 5 egg
  • 4. 1 (14 unser) boks søtet kondensert melk
  • 5. 1 (12 flytende unser) boks kondensert melk
  • 6. 1 teskje vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
  2. 22. I en liten, tykk kjele over middels lav varme, kok opp sukkeret, rør om, til det blir gyllent. Hell det i en rund bakeform på 25 cm i diameter, og vipp formen for å dekke bunnen og sidene. Sett til side.
  3. 33. I en stor bolle, pisk kremost til den er glatt. Pisk inn egg, ett om gangen, til det er godt innarbeidet. Pisk inn kondensert og kondensert melk samt vanilje til en jevn røre. Hell blandingen i den karamelliserte formen.
  4. 44. Dekk en langpanne med en fuktig kjøkkenklut. Plasser bakeformen på kluten, inni langpannen, og sett langpannen på ovnsristen. Fyll langpannen med kokende vann slik at det når halvveis opp på siden av bakeformen.
  5. 55. Stek i forvarmet ovn i 50 til 60 minutter, til midten akkurat har stivnet. La den avkjøle på en rist i én time, deretter kjøles ned i kjøleskapet i 8 timer eller over natten.
  6. 66. For å løsne kaken, før en kniv forsiktig rundt kantene av formen og snu den opp ned på et serveringsfat med opphøyde kanter.