Reker Satay

Reker Satay

Lær hvordan du lager deilige shrimp satay med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull forrett eller rett på sommerfesten.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 kopp thailandsk peanøttsaus, oppskrift følger
  • 2 spiseskjeer kinesisk svartbønnesaus
  • 1 teskje hot sauce
  • Kokespray
  • 680 gram store eller jumbo reker, skrelte og renset
  • 3 kopper lavsaltet storfebuljong
  • 2 spiseskjeer lavsaltet soyasaus
  • 2 spiseskjeer kremet peanøttsmør
  • 2 teskjeer ristet sesamolje
  • 1 teskje hot sauce

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: Tre- eller metallspyd
  2. 2I en liten kjele, visp sammen peanøttsausen, bønnesausen og chilisausen. Sett på middels høy varme, kok opp, og la det småkoke til det er litt redusert, ca. 5 til 7 minutter.
  3. 3I mellomtiden, pensle en komfyrgrillpanne, takke eller stor stekepanne med matlagingsspray, og sett den på middels høy varme. Tre de reke på spyd, og la det være litt mellomrom mellom hver for jevn koking. Legg spydene på den varme pannen og kok til rekene er lyse rosa og gjennomkokte, ca. 5 minutter, og snu dem ofte.
  4. 4Server rekene med den varme peanøttsausen ved siden av for dypping.
  5. 5I en middels stor kjele, visp sammen sausens ingredienser til de er godt blandet, og sett kjelen på middels varme. Kok opp og la det småkoke i 10 minutter.
  6. 6Den resterende peanøttsausen kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 4 dager eller i fryseren i opptil 3 måneder; tines helt i kjøleskapet eller tildeles i mikrobølgeovnen i ca. 3 minutter på LAV varme før bruk.