Apple Turnovers

Apple Turnovers

Lær hvordan du lager deilige apple turnovers med sprø skorpe og søt eplefyll. Perfekt som dessert eller kaffegodt. Enkel oppskrift for alle nivåer!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer sitronsaft
  • 4 kopper vann
  • 4 Granny Smith- epler - skrellet, kjernet og skivet
  • 2 spiseskjeer smør
  • 1 kopp brunt sukker
  • 1 teskje malt kanel
  • 1 spiseskje maisstivelse
  • 1 spiseskje vann
  • 1 (490 gram) pakke frosne butterdeigplater, tint
  • 1 kopp melis
  • 1 spiseskje melk
  • 1 teskje vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 1Bland sitron og 4 kopper vann i en stor bolle. Legg de skivede eplene i vannet for å forhindre at de blir brune.
  2. 2Smelt smør i en stor stekepanne over middels varme. Sil av vannet fra eplene, og legg dem i den varme pannen. Kok og rør i omtrent 2 minutter. Tilsett brunt sukker og kanel, og kok under omrøring i ytterligere 2 minutter. Bland maisstivelse og 1 spiseskje vann, og hell det i pannen. Rør godt sammen. Kok i ett minutt til, eller til sausen har tyknet. Ta av varmen og la det avkjøles litt.
  3. 3Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
  4. 4Rull ut butterdeigplatene, og reparer eventuelle sprekker ved å presse dem sammen igjen. Kutt hver plate i en kvadrat. Deretter deler du hvert større kvadrat i 4 mindre kvadrater. Legg eplefyll i midten av hvert kvadrat. Brett over fra hjørne til hjørne til en trekant, og press kantene sammen for å forsegle. Plasser småkakene på et bakepapirkledd stekebrett, med omtrent 2,5 cm mellomrom.
  5. 5Stek i 25 minutter i den forvarmede ovnen, til småkakene er puffet opp og lett brune. La dem avkjøles helt før glasur påføres.
  6. 6For å lage glasuren, bland sammen melis, melk og vanilje i en liten bolle. Juster tykkelsen ved å tilsette mer melis eller melk etter behov. Hell glasuren over de avkjølte småkakene.