
Apple Turnovers
Lær hvordan du lager deilige apple turnovers med sprø skorpe og søt eplefyll. Perfekt som dessert eller kaffegodt. Enkel oppskrift for alle nivåer!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 2 spiseskjeer sitronsaft
- 4 kopper vann
- 4 Granny Smith- epler - skrellet, kjernet og skivet
- 2 spiseskjeer smør
- 1 kopp brunt sukker
- 1 teskje malt kanel
- 1 spiseskje maisstivelse
- 1 spiseskje vann
- 1 (490 gram) pakke frosne butterdeigplater, tint
- 1 kopp melis
- 1 spiseskje melk
- 1 teskje vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 1Bland sitron og 4 kopper vann i en stor bolle. Legg de skivede eplene i vannet for å forhindre at de blir brune.
- 2Smelt smør i en stor stekepanne over middels varme. Sil av vannet fra eplene, og legg dem i den varme pannen. Kok og rør i omtrent 2 minutter. Tilsett brunt sukker og kanel, og kok under omrøring i ytterligere 2 minutter. Bland maisstivelse og 1 spiseskje vann, og hell det i pannen. Rør godt sammen. Kok i ett minutt til, eller til sausen har tyknet. Ta av varmen og la det avkjøles litt.
- 3Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
- 4Rull ut butterdeigplatene, og reparer eventuelle sprekker ved å presse dem sammen igjen. Kutt hver plate i en kvadrat. Deretter deler du hvert større kvadrat i 4 mindre kvadrater. Legg eplefyll i midten av hvert kvadrat. Brett over fra hjørne til hjørne til en trekant, og press kantene sammen for å forsegle. Plasser småkakene på et bakepapirkledd stekebrett, med omtrent 2,5 cm mellomrom.
- 5Stek i 25 minutter i den forvarmede ovnen, til småkakene er puffet opp og lett brune. La dem avkjøles helt før glasur påføres.
- 6For å lage glasuren, bland sammen melis, melk og vanilje i en liten bolle. Juster tykkelsen ved å tilsette mer melis eller melk etter behov. Hell glasuren over de avkjølte småkakene.