
Asparges- og cashewrispilaf
Lett og smakfull rispilaf med asparges og cashewnøtter. Perfekt for en sunn og velsmakende hovedrett eller tilbehør, tilgjengelig hele året.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp smør
- 2 unser ukokt spaghetti, brutt i stykker
- 1/4 kopp finhakket løk
- 1/2 teskje finhakket hvitløk
- 1 1/4 kopper ukokt jasminris
- 2 1/4 kopper grønnsaksbuljong
- salt og pepper etter smak
- 1/2 pund fersk asparges, trimmet og kuttet i 2-tommers biter
- 1/2 kopp cashewnøtter halvert
Fremgangsmåte
- 1Smelt smør i en middels stor kjele over middels lav varme. Øk varmen til middels, og rør inn spaghetti, og kok til den er dekket av det smeltede smøret og lett brunet.
- 2Rør løk og hvitløk inn i kjelen, og kok i omtrent 2 minutter, til det er mykt. Rør inn jasminris, og kok i omtrent 5 minutter. Hell i grønnsaksbuljong. Krydre blandingen med salt og pepper. Kok opp, dekk til, og la det småkoke i 20 minutter, til risen er mør og væsken er absorbert.
- 3Plasser asparges i en separat middels stor kjele med nok vann til å dekke. Kok opp, og kok til de er møre, men fortsatt faste.
- 4Bland asparges og cashew-halvdelene inn i risblandingen, og server varm.