Asian Hot Wings

Asian Hot Wings

Lær hvordan du lager deilige asian hot wings med krydrete kyllingvinger og asiatisk inspirasjon. Enkel oppskrift for en smakfull forrett eller snacks.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • Rapsolje til steking
  • 24 kyllingvinger (12 vinger delt i to deler)
  • 3/4 kopp plommesyltetøy
  • 1/4 kopp soyasaus
  • 1/4 kopp risvinseddik
  • 1/4 kopp brunt sukker
  • 2 spiseskjeer finhakket fersk ingefær
  • 2 spiseskjeer finhakket rødløk
  • 1 spiseskje finhakket hvitløk
  • 1 spiseskje chiliflak (mindre hvis du ønsker mindre sterkhet!)
  • 3 til 4 ulike hetepepper (serranos, jalapeños og lignende), finhakket
  • Tynne skiver (julienne) av gulrøtter og agurk, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 160 grader Celsius. Varm opp 7,5 centimeter canolaolje i en tykk gryte til 190 grader Celsius. Tilsett halve mengden kyllingvinger i oljen og stek dem til de er gyldne og gjennomstekte, ca. 5 til 7 minutter. Ta dem opp og la dem renne av på kjøkkenpapir. Gjenta med den andre halvparten av vingene. Bland plommesyltetøyet i en bolle. Rør inn soyasaus og risvinseddik. Tilsett brunt sukker, ingefær, rødløk, hvitløk, rød pepperflak og hete chili. Rør godt sammen, og hell deretter blandingen i en kjele. Kok opp over middels til høy varme. Skru ned varmen til middels-lav og la sausen småkoke til den er litt tykkere, ca. 15 minutter. Slå av varmen. Legg vingene i en ildfast form og hell sausen over, og spar litt saus til servering. Vend vingene i sausen slik at de blir godt dekket, og stek dem i ovnen i 15 minutter. Fordel vingene på tallerkener og øs litt ekstra saus over. Server med friske grønnsaker som passer til den deilige varmen. (Det kan være lurt å ha et glass iskaldt vann tilgjengelig også.)