
Asian Hot Wings
Lær hvordan du lager deilige asian hot wings med krydrete kyllingvinger og asiatisk inspirasjon. Enkel oppskrift for en smakfull forrett eller snacks.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- Rapsolje til steking
- 24 kyllingvinger (12 vinger delt i to deler)
- 3/4 kopp plommesyltetøy
- 1/4 kopp soyasaus
- 1/4 kopp risvinseddik
- 1/4 kopp brunt sukker
- 2 spiseskjeer finhakket fersk ingefær
- 2 spiseskjeer finhakket rødløk
- 1 spiseskje finhakket hvitløk
- 1 spiseskje chiliflak (mindre hvis du ønsker mindre sterkhet!)
- 3 til 4 ulike hetepepper (serranos, jalapeños og lignende), finhakket
- Tynne skiver (julienne) av gulrøtter og agurk, til servering
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 160 grader Celsius. Varm opp 7,5 centimeter canolaolje i en tykk gryte til 190 grader Celsius. Tilsett halve mengden kyllingvinger i oljen og stek dem til de er gyldne og gjennomstekte, ca. 5 til 7 minutter. Ta dem opp og la dem renne av på kjøkkenpapir. Gjenta med den andre halvparten av vingene. Bland plommesyltetøyet i en bolle. Rør inn soyasaus og risvinseddik. Tilsett brunt sukker, ingefær, rødløk, hvitløk, rød pepperflak og hete chili. Rør godt sammen, og hell deretter blandingen i en kjele. Kok opp over middels til høy varme. Skru ned varmen til middels-lav og la sausen småkoke til den er litt tykkere, ca. 15 minutter. Slå av varmen. Legg vingene i en ildfast form og hell sausen over, og spar litt saus til servering. Vend vingene i sausen slik at de blir godt dekket, og stek dem i ovnen i 15 minutter. Fordel vingene på tallerkener og øs litt ekstra saus over. Server med friske grønnsaker som passer til den deilige varmen. (Det kan være lurt å ha et glass iskaldt vann tilgjengelig også.)