
Uimotståelig pekannøttpai
Lær å lage en deilig pekannøttpai med denne enkle oppskriften. Perfekt til kaker, dessert og fest. En klassiker for søte gane i Norge.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1 1/2 kopper hvetemel
- 1/2 teskje salt
- 2 spiseskjeer hvitt sukker
- 1/2 kopp smør, kaldt
- 4 spiseskjeer isvann
- 3 egg, pisket
- 3/4 kopp lys maisirup
- 2 spiseskjeer mørk maisirup
- 3/4 kopp lyst brunt sukker
- 3 spiseskjeer smør, smeltet
- 1 klype salt
- 1/2 kopp pecannøtter, finhakket
- 1 kopp pecannøtter, delt i fire
- 1 kopp pecanhalvdeler
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
- 2For å lage bunnen: I en middels stor bolle, bland mel, salt og hvitt sukker. Kutt smør inn i melet med en gaffel eller kniv til det ligner grove smuler. Dryss gradvis vann over det tørre, og rør til deigen samler seg og kan formes til en ball.
- 3På en melet overflate, kjevle ut deigen til en sirkel som er én tomme større enn paiformen. Legg paibunnen i formen og sett den i kjøleskapet til fyllet er klart.
- 4For å lage fyllet: I en middels stor bolle, bland sammen egg, lys og mørk maisirup, brunt sukker, smør, salt og finhakkede pekannøtter. Fordel de kvartede pekannøttene i bunnen av den avkjølte paibunnen. Hell sirupsblandingen over pekannøttene, og fordel pekannøttene i toppen av paien.
- 5Stek i en forvarmet ovn på 175 grader C (350 grader F) i én time, eller til fyllet er fast. La paien avkjøle i én time før servering.