Hello Fresh Mobile Banner
Uimotståelig pekannøttpai

Uimotståelig pekannøttpai

Lær å lage en deilig pekannøttpai med denne enkle oppskriften. Perfekt til kaker, dessert og fest. En klassiker for søte gane i Norge.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1 1/2 kopper hvetemel
  • 1/2 teskje salt
  • 2 spiseskjeer hvitt sukker
  • 1/2 kopp smør, kaldt
  • 4 spiseskjeer isvann
  • 3 egg, pisket
  • 3/4 kopp lys maisirup
  • 2 spiseskjeer mørk maisirup
  • 3/4 kopp lyst brunt sukker
  • 3 spiseskjeer smør, smeltet
  • 1 klype salt
  • 1/2 kopp pecannøtter, finhakket
  • 1 kopp pecannøtter, delt i fire
  • 1 kopp pecanhalvdeler

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
  2. 2For å lage bunnen: I en middels stor bolle, bland mel, salt og hvitt sukker. Kutt smør inn i melet med en gaffel eller kniv til det ligner grove smuler. Dryss gradvis vann over det tørre, og rør til deigen samler seg og kan formes til en ball.
  3. 3På en melet overflate, kjevle ut deigen til en sirkel som er én tomme større enn paiformen. Legg paibunnen i formen og sett den i kjøleskapet til fyllet er klart.
  4. 4For å lage fyllet: I en middels stor bolle, bland sammen egg, lys og mørk maisirup, brunt sukker, smør, salt og finhakkede pekannøtter. Fordel de kvartede pekannøttene i bunnen av den avkjølte paibunnen. Hell sirupsblandingen over pekannøttene, og fordel pekannøttene i toppen av paien.
  5. 5Stek i en forvarmet ovn på 175 grader C (350 grader F) i én time, eller til fyllet er fast. La paien avkjøle i én time før servering.