
Margherita-pizza
lær hvordan du lager en klassisk margherita pizza med tomatsaus, mozzarella og fersk basilikum. perfekt for en smakfull middag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Maismel, hvis ønskelig
- 1 boks (390 g) Pillsbury® kjøleskapsfryst klassisk pizzadeig eller 1 boks (312 g) Pillsbury® kjøleskapsfryst tynn pizzadeig
- 2 teskjeer olivenolje
- 1 teskje finhakket hvitløk
- 1 ½ kopper revet mozzarellaost (170 g)
- ¼ kopp revet fersk Parmesanost
- 20 (6 mm tykke) plommer (Roma) tomater (ca. 6 mellomstore)
- ¹/₃ kopp tynne ferske basilikumstrimler
Fremgangsmåte
- 1Hvis du bruker klassisk bunn: Varm ovnen til 220 grader Celsius. Hvis du bruker tynn bunn: Varm ovnen til 200 grader Celsius. Høyde over havet (3500–6500 fot): Stek i opptil 2 minutter lenger.
- 2Spray eller smør en bakeplate på 38 x 25 cm eller større, mørk eller non-stick. Strø maismel over bakeplaten. Rull ut deigen på bakeplaten. Begynn i midten og trykk ut deigen til en 38 x 25 cm rektangel. Pensle deigen med olje; strø jevnt med hvitløk.
- 3Strø mozzarella- og parmesanost over bunnen. Legg tomatskiver over osten. Strø med halvparten av basilikumen.
- 4Stek den klassiske bunnen i 14 til 16 minutter, tynn bunn i 12 til 14 minutter, eller til bunnen er dyp gyldenbrun. Strø resten av basilikumen over pizzaen. Skjær i 5 rader med 4 ruter.