Sikrafisk på plankebrett

Sikrafisk på plankebrett

Oppdag hvordan du lager perfekt cedar planked salmon. Enkel steg-for-steg oppskrift, gode tips og næringsinformasjon for en imponerende hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 3 (12 tommers) ubehandlede sedertreplanker
  • 2. 1/3 kopp vegetabilsk olje
  • 3. 1 ½ ss riseddik
  • 4. 1 ts sesamolje
  • 5. 1/3 kopp soyasaus
  • 6. 1/4 kopp hakket grønn løk
  • 7. 1 ss revet fersk ingefærrot
  • 8. 1 ts finhakket hvitløk
  • 9. 2 (2 pund) laksefileter, skinn fjernet

Fremgangsmåte

  1. 11. Bløtlegg sedertreplatene i minst 1 time i varmt vann. Bløtlegg dem gjerne lenger hvis du har tid.
  2. 22. I en lav skål, rør sammen vegetabilsk olje, riseddik, sesamolje, soyasaus, grønn løk, ingefær og hvitløk. Legg laksefiletene i marinaden og vend dem slik at de blir dekket. Dekk til og la marinere i minst 15 minutter, eller opptil en time.
  3. 33. Forvarm en utendørsgrill til middels varme. Plasser planken på risten. Den er klar når den begynner å ryke og knitre litt.
  4. 44. Legg laksefiletene på planken og kast marinaden. Dekk til, og grill i omtrent 20 minutter. Fisken er ferdig når den kan deles i flak med en gaffel. Den vil fortsette å koke etter at du tar den av grillen.