
Sikrafisk på plankebrett
Oppdag hvordan du lager perfekt cedar planked salmon. Enkel steg-for-steg oppskrift, gode tips og næringsinformasjon for en imponerende hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Bløtlegg sedertreplatene i minst 1 time i varmt vann. Bløtlegg dem gjerne lenger hvis du har tid.
- 22. I en lav skål, rør sammen vegetabilsk olje, riseddik, sesamolje, soyasaus, grønn løk, ingefær og hvitløk. Legg laksefiletene i marinaden og vend dem slik at de blir dekket. Dekk til og la marinere i minst 15 minutter, eller opptil en time.
- 33. Forvarm en utendørsgrill til middels varme. Plasser planken på risten. Den er klar når den begynner å ryke og knitre litt.
- 44. Legg laksefiletene på planken og kast marinaden. Dekk til, og grill i omtrent 20 minutter. Fisken er ferdig når den kan deles i flak med en gaffel. Den vil fortsette å koke etter at du tar den av grillen.