Risotto Milanese

Risotto Milanese

Lær hvordan du lager en klassisk risotto milanese hjemme. En smakfull og kremet rett med safran, perfekt for en elegant middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Ekstra virgin olivenolje
  • 1 stor løk, hakket i 1/4-tommers terninger
  • Kasjersalt
  • 2 kopper Carnaroli- eller Arborio-ris
  • 2 store klyper safran
  • 3 til 4 kopper kyllingkraft, holdt VARM
  • 1 1/2 til 2 kopper tørr hvitvin
  • 2 spiseskjeer smør
  • 1/2 til 3/4 kopp revet Parmigiano-Reggiano

Fremgangsmåte

  1. 1Smør en stor kjele godt med olivenolje over middels varme. Tilsett løk og salt, og la det surre til det er gjennomsiktig, omtrent 5 minutter. Øk varmen til middels høy. Tilsett risen og kok den i 3 til 4 minutter, slik at den litt setter seg fast i bunnen av kjelen og skrap det løs. Den skal også høres sprøtt ut.
  2. 2Tilsett safran i den varme kyllingkraften; kraften skal bli lys gul.
  3. 3Hell vinen i pannen til den dekker overflaten av risen. Krydre med salt og kok opp på middels høy varme, mens du rører kontinuerlig til vinen har blitt absorbert av risen. Tilsett den safranfargede kyllingkraften i pannen til den dekker risen. Kok opp på middels høy varme, mens du rører kontinuerlig til kraften er absorbert.
  4. 4Gjenta denne prosessen to ganger til med den varme safran-kyllingkraften. Når den tredje tilsetningen av kraften er absorbert og risen er veldig kremet, smak på noen korn for å forsikre deg om at den er perfekt kokt. Hvis den fortsatt er litt crunchy, tilsett litt mer kraft og kok risen i et par minutter til. Når risen er perfekt kokt, fjern den fra varmen.
  5. 5Rør inn smør og Parmigiano-Reggiano, og "pisk det godt opp." Risen skal være kremet, men fortsatt flytende og kunne holde formen.