Koreanske-style grain bowls med krydret marinert biff

Koreanske-style grain bowls med krydret marinert biff

oppskrift på koreanske grain bowls med spicy marinert biff, perfekt for en smakfull og sunn middag. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp pæredrikk
  • 2. 1/2 kopp lavsodium soyasaus
  • 3. 1/2 kopp risvinseddik
  • 4. 1/4 kopp nøytral vegetabilsk olje, for eksempel druekjerneolje
  • 5. 3 hvitløksfedd, finrevet
  • 6. 2 spiseskjeer ristet sesamolje
  • 7. 1 spiseskje finrevet ingefær
  • 8. 1 teskje gochujang eller Sriracha
  • 9. 1 teskje lysbrunt sukker
  • 10. 1/4 teskje kosher salt
  • 11. 2 teskjeer gochujang eller Sriracha
  • 12. 1 teskje lysbrunt sukker
  • 13. 1/2 teskje kosher salt
  • 14. 680 gram (1,3 cm tykke) flanken-cut, benede short ribs eller 450 gram (1,3 cm tykke) benfrie ribeye
  • 15. 1 spiseskje nøytral vegetabilsk olje, for eksempel druekjerneolje
  • 16. 1 1/2 kopp tynne skiver av lilla kål
  • 17. 2 spiseskjeer risvinseddik, delt
  • 18. 1 stor gulrot, julienned med mandolin eller grovt revet med de store hullene på et rivjern
  • 19. 4 kopper babyspinat
  • 20. 4 kopper kokte korn, som farro, quinoa og/eller brun ris
  • 21. 1/2 teskje kosher salt
  • 22. 170 gram sukkererter, trimmet, med tråder fjernet, eller snøerter, blansjert
  • 23. 1/2 kopp kimchi, helst daikon-radise, skivet (valgfritt)
  • 24. 4 stekte egg (valgfritt)
  • 25. 1 vårløk, tynnsnittet
  • 26. 2 teskjeer ristet sesamfrø
  • 27. Gochujang eller Sriracha (til servering)

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag marinaden: Visp pearjuice, soyasaus, eddik, vegetabilsk olje, hvitløk, sesamolje, ingefær, gochujang, brunt sukker og salt i en middels stor bolle.
  2. 22. Visp pearjuice, soyasaus, eddik, vegetabilsk olje, hvitløk, sesamolje, ingefær, gochujang, brunt sukker og salt i en middels stor bolle.
  3. 33. Mariner og kok storfe: Hell 1 kopp marinade i en stor, forseglet pose eller bolle; sett til side resten av marinaden. Visp inn gochujang, brunt sukker og salt. Legg i kjøttet og vend det godt slik at det dekkes av marinaden, og la det hvile i romtemperatur i minst 1 time. Varm opp olje i en stor stekepanne over middels høy varme. Ta kjøttet ut av marinaden og tørk det godt; kast marinaden. Kok kjøttet til en kjernetemperatur på 125°F (ca. 52°C) med et øyeblikksmåler, 2–3 minutter på hver side for medium rare. Overfør til et skjærebrett og la det hvile i 10 minutter før du skjærer det mot fibrene.
  4. 44. Hell 1 kopp marinade i en stor, forseglet pose eller bolle; sett til side resten av marinaden. Visp inn gochujang, brunt sukker og salt. Legg i kjøttet og vend det godt slik at det dekkes av marinaden, og la det hvile i romtemperatur i minst 1 time.
  5. 55. Varm opp olje i en stor stekepanne over middels høy varme. Ta kjøttet ut av marinaden og tørk det godt; kast marinaden. Kok kjøttet til en kjernetemperatur på 125°F (ca. 52°C) med et øyeblikksmåler, 2–3 minutter på hver side for medium rare. Overfør til et skjærebrett og la det hvile i 10 minutter før du skjærer det mot fibrene.
  6. 66. Sett sammen kornskålene: Vend kål, 1 ss marinade og 1 ss eddik i en liten bolle. Vend gulrøtter, 1 ss marinade og resten av eddiken i en annen liten bolle. La det hvile i minst 10 minutter. Vend spinat, korn og salt med 1/2 kopp marinade i en stor bolle. Fordel det på 4 skåler. Topp med storfe, kål, gulrøtter, erter og kimchi, hvis du bruker det. Legg ett stekt egg i midten av hver skål, hvis du bruker det. Topp med vårløk og sesamfrø. Server med gochujang og resten av marinaden ved siden av.
  7. 77. Vend kål, 1 ss marinade og 1 ss eddik i en liten bolle. Vend gulrøtter, 1 ss marinade og resten av eddiken i en annen liten bolle. La det hvile i minst 10 minutter.
  8. 88. Vend spinat, korn og salt med 1/2 kopp marinade i en stor bolle. Fordel det på 4 skåler. Topp med storfe, kål, gulrøtter, erter og kimchi, hvis du bruker det. Legg ett stekt egg i midten av hver skål, hvis du bruker det. Topp med vårløk og sesamfrø. Server med gochujang og resten av marinaden ved siden av.
  9. 99. Forberedelser: Kjøttet kan marineres 10 timer i forveien; oppbevar det i en pose i kjøleskapet. La kjøttet komme til romtemperatur minst 1 time før koking. Kål og gulrøtter kan marineres 1 dag i forveien; dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
  10. 1010. Kjøttet kan marineres 10 timer i forveien; oppbevar det i en pose i kjøleskapet. La kjøttet komme til romtemperatur minst 1 time før koking. Kål og gulrøtter kan marineres 1 dag i forveien; dekk til og oppbevar i kjøleskapet.