Hello Fresh Mobile Banner
Blanding av kornpilaf

Blanding av kornpilaf

Lær hvordan du lager en enkel og næringsrik mixed grain pilaf. Perfekt som hovedrett eller tilbehør, med sunne korn og deilige smaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 ss usaltet smør
  • 2 ss olje
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 stor løk, finhakket
  • 4 kopper skivede hvite sopp
  • 4 cremini-sopper, skivet
  • 2 kopper perlebygg
  • 1 kopp myke vinterhvete, bær
  • 1/2 kopp millet
  • 1 kopp villris, skylt
  • 6 kopper varm kyllingkraft, helst hjemmelaget
  • 1/4 kopp hakkede friske urter, som flatbladpersille, timian, oregano, gressløk
  • Salt og nykvernet pepper
  • 3 ss Marsala-vin
  • 1 ts usaltet smør, til bakepapir

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor ovnsikker gryte med tett lokk, smelt smør over svak varme. Tilsett olje, hvitløk og løk. Kok til det er mykt og gjennomsiktig, ca. 5 til 10 minutter. Øk varmen til middels høy, og tilsett sopp. Kok til den er myk, ca. 5 minutter.
  2. 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  3. 3Tilsett kornene, og rør godt slik at de blir dekket av olje. Kok, og rør ofte, i omtrent 10 til 15 minutter. Rør inn buljongen, og kok opp. Dekk til gryten, og sett den i ovnen. Stek i 30 til 40 minutter (sjekk etter 30 minutter; fjern lokket og kok litt lenger hvis kornene trenger å bli mykere). Vend inn hakkede urter. Drypp over Marsala-vin. Krydre med salt og pepper, og server umiddelbart.