
Blanding av kornpilaf
Lær hvordan du lager en enkel og næringsrik mixed grain pilaf. Perfekt som hovedrett eller tilbehør, med sunne korn og deilige smaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 ss usaltet smør
- 2 ss olje
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 stor løk, finhakket
- 4 kopper skivede hvite sopp
- 4 cremini-sopper, skivet
- 2 kopper perlebygg
- 1 kopp myke vinterhvete, bær
- 1/2 kopp millet
- 1 kopp villris, skylt
- 6 kopper varm kyllingkraft, helst hjemmelaget
- 1/4 kopp hakkede friske urter, som flatbladpersille, timian, oregano, gressløk
- Salt og nykvernet pepper
- 3 ss Marsala-vin
- 1 ts usaltet smør, til bakepapir
Fremgangsmåte
- 1I en stor ovnsikker gryte med tett lokk, smelt smør over svak varme. Tilsett olje, hvitløk og løk. Kok til det er mykt og gjennomsiktig, ca. 5 til 10 minutter. Øk varmen til middels høy, og tilsett sopp. Kok til den er myk, ca. 5 minutter.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 3Tilsett kornene, og rør godt slik at de blir dekket av olje. Kok, og rør ofte, i omtrent 10 til 15 minutter. Rør inn buljongen, og kok opp. Dekk til gryten, og sett den i ovnen. Stek i 30 til 40 minutter (sjekk etter 30 minutter; fjern lokket og kok litt lenger hvis kornene trenger å bli mykere). Vend inn hakkede urter. Drypp over Marsala-vin. Krydre med salt og pepper, og server umiddelbart.