
Lamb Korma
oppskrift på lamb korma - en kremet og krydret indisk lammerett perfekt for alle anledninger. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 pund lam uten fett (ca. 4 kopper, skåret i 2,5 cm terninger)
- 6 teskjeer malt koriander
- 1 teskje malt spisskummen
- 1/2 teskje malt cayennepepper
- 1/2 teskje malt svart pepper
- 1/4 teskje malt gurkemeie
- 1/2 kopp rømme
- 3 kopper tynne skiver av løk
- 4 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 2 spiseskjeer usaltet smør
- 5 cm kanelstang
- 4 hele nellikspiker
- 4 kardemommekapsler, lett knust for å bryte kapslene
- 2 teskjeer finhakket hvitløk
- 2 teskjeer finhakket ingefær
- 1/4 teskje fennikelfrø, grovt knust med en morter og støter
- 1/4 kopp usøtet kokosmelk på boks
- 1 1/2 teskjeer salt
- 3/4 kopp vann, eller mer etter behov
- 1 teskje fersk sitronsaft
Fremgangsmåte
- 1Mariner lam i en blanding av malt krydder og rømme i 30 minutter. I en nederlandsk ovn eller ildfast gryte over middels høy varme, stek løk i en blanding av olje og smør til kantene er pent brune. Tilsett kanel, nellik, kardemomme, hvitløk og ingefær, og fortsett å steke i 1 eller 2 minutter til løken blir middels brun. Legg den marinerte lammet i løkblandingen og rør over middels til middels høy varme til rømmen forsvinner og lammet ikke lenger er rosa på utsiden, omtrent 2 minutter. Rør inn knuste fennikelfrø, kokosmelk, salt og ¾ kopp vann; kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke under lokk i 30 minutter. Fjern lokket og la det småkoke i ytterligere 20 til 25 minutter for å tykne sausen, og tilsett mer vann hvis sausen er for tykk. På dette tidspunktet bør kjøttet og sausen ha blitt noe mørkere. Rør inn sitronsaft og fjern fra varmen. Smak til med salt etter behov.