
Fylte paprika med kalkun og grønnsaker
Lett og sunn oppskrift på fylte paprika med kalkun og friske grønnsaker. Perfekt for en næringsrik hovedrett for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 grønne paprikaer, toppene fjernet, frøet
- 2. 450 gram kalkunkjøtt, karbonadedeig
- 3. 2 spiseskjeer olivenolje
- 4. 1/2 løk, hakket
- 5. 1 kopp skivede sopp
- 6. 1 zucchini, hakket
- 7. 1/2 rød paprika, hakket
- 8. 1/2 gul paprika, hakket
- 9. 1 kopp fersk spinat
- 10. 1 boks (ca. 410 g) hakkede tomater, drenert
- 11. 1 spiseskje tomatpuré
- 12. Italiensk krydder etter smak
- 13. Hvitløkspulver etter smak
- 14. Salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
- 22. Pakk de grønne paprikaene inn i aluminiumsfolie, og legg dem i en ildfast form. Stek i ovnen i 15 minutter. Ta ut av ovnen og sett til side.
- 33. I en stekepanne over middels varme, kok kalkunen til den er jevnt brun. Sett til side. Varm opp olje i pannen, og stek løk, sopp, zucchini, rød paprika, gul paprika og spinat til det er mørt. Legg kalkunen tilbake i pannen. Bland inn tomater og tomatpuré, og krydre med italienske urter, hvitløkspulver, salt og pepper. Fyll de grønne paprikaene med blandingen fra pannen.
- 44. Sett paprikaene tilbake i ovnen, og la det koke i ytterligere 15 minutter.