Hello Fresh Mobile Banner
Kremet makaroni og ost

Kremet makaroni og ost

Lær å lage en kremet og smakfull makaroni og ost med en enkel oppskrift som garantert faller i smak hos hele familien. Perfekt for enhver anledning!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 ss salt
  • 450 g pasta (elbow, skruer eller annen pastatype i bittestørrelse)
  • 2 bokser á 355 ml kondensert melk (evaporated melk)
  • 1 kopp kyllingbuljong
  • 3 ss smør
  • 1/3 kopp mel
  • 1 ½ ss Dijon-sennep
  • ½ kopp revet Parmesanost
  • Nykvernet svart pepper
  • 450 g revet ekstra-sharp cheddarost

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp 2 kvart vann i en stor suppekjele. Tilsett salt og pasta. Bruk pakkens anvisninger som veiledning, og kok til al dente. Sil av vannet. For å forhindre at pastaen klistrer seg sammen, hell den umiddelbart ut på et stort bakepapirkledd stekebrett og la den avkjøle mens du forbereder sausen.
  2. 2I mellomtiden, varm opp melk og kyllingkraft i et målebeger eller en bolle av Pyrex på 4 kopper til det er varmt og dampende (ikke kokende). Smelt smør i den tomme pastakjelen; visp inn mel, og deretter den varme melken. Fortsett å vispe til blandingen er tykk og boblete, ca. 3-4 minutter. Rør inn sennep, parmesan og pepper. Slå av varmen, og rør inn cheddarosten til den er smeltet.
  3. 3Tilsett den avdryppede pastaen (og eventuelle smakstilsetninger, se notater) i sausen, og rør til alt er godt blandet over lav varme. Rør for å varme opp gjennom, og spe med litt vann hvis sausen er for tykk. Server varm.