Kremet makaroni og ost

Kremet makaroni og ost

Lær å lage en kremet og smakfull makaroni og ost med en enkel oppskrift som garantert faller i smak hos hele familien. Perfekt for enhver anledning!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 ss salt
  • 2. 450 g pasta (elbow, skruer eller annen pastatype i bittestørrelse)
  • 3. 2 bokser á 355 ml kondensert melk (evaporated melk)
  • 4. 1 kopp kyllingbuljong
  • 5. 3 ss smør
  • 6. 1/3 kopp mel
  • 7. 1 ½ ss Dijon-sennep
  • 8. ½ kopp revet Parmesanost
  • 9. Nykvernet svart pepper
  • 10. 450 g revet ekstra-sharp cheddarost

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp 2 kvart vann i en stor suppekjele. Tilsett salt og pasta. Bruk pakkens anvisninger som veiledning, og kok til al dente. Sil av vannet. For å forhindre at pastaen klistrer seg sammen, hell den umiddelbart ut på et stort bakepapirkledd stekebrett og la den avkjøle mens du forbereder sausen.
  2. 22. I mellomtiden, varm opp melk og kyllingkraft i et målebeger eller en bolle av Pyrex på 4 kopper til det er varmt og dampende (ikke kokende). Smelt smør i den tomme pastakjelen; visp inn mel, og deretter den varme melken. Fortsett å vispe til blandingen er tykk og boblete, ca. 3-4 minutter. Rør inn sennep, parmesan og pepper. Slå av varmen, og rør inn cheddarosten til den er smeltet.
  3. 33. Tilsett den avdryppede pastaen (og eventuelle smakstilsetninger, se notater) i sausen, og rør til alt er godt blandet over lav varme. Rør for å varme opp gjennom, og spe med litt vann hvis sausen er for tykk. Server varm.